Nici rugăciunile nu l-au salvat. Sentință-șoc pentru Becali. Breaking

Gigi Becali, patronul FCSB, se află în mijlocul unui nou scandal de amploare, după ce decizia venită în cursul zilei de joi îi este total nefavorabilă.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Nici rugăciunile nu l-au salvat. Sentință-șoc pentru Becali. Breaking
Nici rugăciunile nu l-au salvat. Sentință-șoc pentru Becali. Breaking


In articol:

Patru luni trebuie să stea departe de fotbal Gigi Becali. Din păcate pentru Gigi Becali, nici rugăciunile nu l-au salvat și trebuie să se confrunte cu o decizie care poate duce la un scandal uriaș. Asta după ce patronul FCSB a făcut o remarcă sexistă, spunând că femeile nu ar trebui să joace fotbal. Pe lângă suspendare, Gigi Becali trebuie să plătească și o sumă uriașă pentru cuvintele pe care le-a rostit, au decis membrii Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, anunță Federația Română de Fotbal.

Ce se menționează în motivarea deciziei? ”Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George. În temeiul art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni și penalitate sportivă de 65.000 lei. În baza art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în comunicat.

Nici rugăciunile nu l-au salvat. Sentință-șoc pentru Becali. Breaking
Nici rugăciunile nu l-au salvat. Sentință-șoc pentru Becali. Breaking

De ce a fost suspendat Gigi Becali?

Gigi Becali a fost reclamat chiar de FRF, după ce omul de afaceri a făcut declarații considerate rasiste, xenofobe, discriminatorii și denigratoare. Reclamația s-a făcut în conformitate cu prevederile din Regulamentul de Disciplină care fac referire la rasism, xenofobie, discriminare și denigrare. Sentința a creat deja o nouă dispută între Becali și FRF după sesizarea instituției, pentru că Gigi Becali s-a împotrivit tocmai împotriva FRF, care dorește ca fiecare club din Liga 1 să aibă echipă de fotbal.  

„Dacă o să fie obligatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una… Îi dau 10.000 sponsorizare şi pune FCSB pe piept. (n.r. – întrebat dacă o să meargă în vestiar să le încurajeze) Uite, vezi? Cum să meargă un bărbat în vestiar la femei? Vezi? Că şi asta strică! Hai, că cine ştie, discriminare, că la nebunia lor orice lucru e discriminare”, a afirmat Gigi Becali la PRO X.

Faptul că Gigi Becali și-a explicat poziția și a spus de ce este împotriva deciziei FRF, nu l-a ajutat.

„Nu vreau bani de la femei. Dacă îmi dai un miliard de la fotbal feminin, eu nu îi iau. Vă dau cuvântul de onoare, chiar dacă sunt omul interesului. Eu vreau bani, dar dacă banii ăia nu se potrivesc cu ce scrie în Sfânta Scriptură, nu îi iau”, spunea Becali în urmă cu aproximativ un an.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Celebrul ziar Marca, din Spania, a făcut un sondaj printre femeile iberice despre patronul FCSB și despre declarațiile oferite. „Vorbele astea sunt de neînţeles./ Îmi pare rău că există oameni care gândesc aşa. /Un misogin şi un înapoiat! Este discriminare în stare pură!” au fost părerile femeilor din Spania atunci când au fost confruntate cu derapajul verbal al omului de afaceri din România. 

Nici rugăciunile nu l-au salvat. Sentință-șoc pentru Becali. Breaking
Nici rugăciunile nu l-au salvat. Sentință-șoc pentru Becali. Breaking

Gigi Becali este recidivist

Gigi Becali nu este la primul derapaj sexist. Patronul FCSB este la a doua sancțiune primită pentru discriminare la adresa femeilor. În luna martie a anului 2019, finanţatorul FCSB fusese sancţionat cu o penalitate sportivă de 15.000 de lei în urma declaraţiilor sexiste făcute în decembrie 2018, când a comentat anunţul UEFA prin care tuturor cluburilor din Europa le-a fost recomandat să îşi înfiinţeze echipe de fotbal feminin.

Începând cu sezonul viitor, 2021-2022, toate echipele de fotbal din România vor fi obligate să aibă şi formaţii de fotbal feminin, pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc. Cluburile care vor refuza să îşi facă echipe de fete nu vor primi licenţa pentru echipa de fotbal masculin.

Și Viorica Dăncilă a fost victima lui Gigi Becali

La sfârșitul lui 2019, pe când se afla la DNA pentru a ridica o ordonanță de clasare a unui dosar, Gigi Becali și-a mutat tirul verbal și la adresa liderului PSD de la acea vreme, Viorica Dăncilă.

„Președintele Iohannis nu ar trebui să dezbată cu o femeie. Ce să votez femeie președinte? Ne ducem pe miriște? Că facem confruntare cu Iohannis. Dacă ești bărbat, cum să faci confruntare cu femeie? Ăla e bărbat. Ce idei poate să aibă ea? Nu sunt misogin. Eu spun ce scrie în Biblie. Nu se poate să fie președinte femeie”, a declarat patronul FCSB în ajunul alegerilor prezidențiale. 

 

Este Gigi Becali cel mai bogat om din România?

Amenda primită de Gigi Becali nu îi golește conturile celui pe care Dumitru Dragomir îl vede ca fiind cel mai bogat om din fotbalul românesc, cel puțin. „Găsiți unul cu bani, ca Gigi Becali, la Dinamo. Ca Gigi Becali, cu bani mai mulți, nu există în țară. Țiriac nu are bani mai mulți ca Becali. Eu nu le-am numărat banii nici la unul, nici la altul, dar la ce pământuri are Gigi Becali și ce locuri de case.

Țiriac e prea deștept ca să intre la fotbal, la fotbal e pușcărie, nu există să scapi. Țiriac, la averea lui, nu cred că poate să facă vreo prostie”, a spus Dragomir la Pro X.

Conform unui top făcut de Forbes, Ion Țiriac ar avea o avere estimată la ceva mai mult de un miliard de euro, fiind pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din România, la finalul anului trecut.

Averea lui Gigi Becali a scăzut în ultimii ani. Finanțatorul FCSB a ieșit din top 10 cei mai bogați români. Averea lui Gigi Becali, la finalul lui 2019, s-ar ridica la 400 - 450 de milioane de euro.

 

„Ce să votez, femeie președinte, ce, am luat-o razna cu capul toți? Ne ducem pe miriște? Că face confruntare cu Iohannis, dacă ești bărbat, ce să faci confruntare cu femeie? Ce să te confrunți cu femeie? Ala e bărbat (n.red. Iohannis)” - Gigi Becali, finanțator FCSB, în noiembrie 2019

Nici rugăciunile nu l-au salvat. Sentință-șoc pentru Becali. Breaking
Nici rugăciunile nu l-au salvat. Sentință-șoc pentru Becali. Breaking

Galerie foto 
Citește și:

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Alin Roșieanu, un polițist rănit grav într-un accident rutier, a murit. Tânărul gorjean s-a stins din viață, după ce oamenii au donat sânge pentru a-l salva

Coșmarul unei copile de 12 ani, violată de tată și de fratele mai mare. Chinurile groaznice prin care fata a trecut de la vârsta de zece ani

Două tinere lovite brutal pe stradă, din simplul motiv că una din ele purta fustă scurtă. Agresorul, reținut de polițiști

Sfatul zilei, vineri, 25 septembrie 2020! Leii se bucură de succes pe toate planurile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies