Nicolae Botgros, depistat pozitiv cu coronavirus. Violonistul este în stare gravă la spital

Nicolae Botgros a fost internat la Institutul de Medicină de Urgență din Capitală, după ce a fost infectat cu COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: Cristina Cruceru

Nicolae Botgros
Nicolae Botgros[Sursa foto: Facebook]

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul, Republica Moldova, într-o familie da lăutari. Prima orchestră dirijată de Nicolae Botgros a fost „Ciocîrlia” de la Edineț. A activat apoi în „Joc”. În 1973 s-a mutat la Chișinău și a devenit violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii.


In articol:

Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat din R.S.S. Moldovenească, de către interpretul Nicolae Sulac, dirijor fiind compozitorul și violonistul Mircea Oțel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit în 1978 conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”, potrivit Wikipedia.

Citeste si: Nicolae Botgros și-a recunoscut copilul cu amanta, dar a anunțat că nu divorțează! Maestrul, ”într-o relație complicată”

Citeste si: Război total în muzica populară! Celebrul Nicolae Botgros îl atacă pe Marius Baldovin! Ce s-a întâmplat între cei doi de a luat lumea artistică foc? EXCLUSIV

Citeste si: Surpriza uriașă de la Chefi la Cuțite. Cu ce i-a surprins Florin Dumitrescu pe toți - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

În activitatea solo, a înregistrat 2 albume, dar a colaborat la sute de materiale muzicale înregistrate cu interpreți de muzică populară, precum Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Dinu Iancu Sălăjan, Zinaida Julea, Ștefan Bănică Jr. etc.

Nicolae Botgros
Nicolae Botgros[Sursa foto: Facebook]

Nicolae Botgros, depistat pozitiv cu COVID-19

Corneliu Botgros, fiul violonistului, a explicat faptul că tatăl său a fost stabilizat, însă starea lui este în continuare gravă. Corneliu a mai spus faptul că mai multe persoane din orchestră au fost testate pozitiv cu coronavirus. Fiul maestrului a mai precizat că nu știe mai multe detalii despre starea lor de sănătate, ei fiind în izolați fără telefoane.

Nicolae Botgros
Nicolae Botgros[Sursa foto: Facebook]

Cazuri de coronavirus în Republica Moldova

649 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate marți, 27 octombrie, în Republica Moldova. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 72.460 cazuri. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) informează că, în ultimele 24 de ore, alte 10 persoane infectate cu COVID-19 au murit în urma complicațiilor. Bilanțul se ridică la 1.710 victime.

Sursa -Publika

Wikipedia

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

Avertisment fără precedent pentru România în pandemie: Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult

Circ de circ! Andreea Tonciu o umilește crunt pe Oana Zăvoranu. Război total între cele două dive. De la ce a pornit totul

Un celebru cântăreț, confirmat cu coronavirus! A ales să-și facă testul din curiozitate, deși nu a avut niciun simptom

Mesajul surprinzător dat de Dani Mocanu unui cântăreț de muzică populară, chiar de ziua lui! ”Vreau să fac o strofă din tot sufletul pentru bunul meu prieten ”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies