Niculae Bădălău are o avere impresionantă! Salariul său la Curtea de Conturi depășea 5.000 de euro pe lună

S-a aflat ce avere are Niculae Bădălău, fostul baron PSD, reținut pentru dare de mită și trafic de influență.

Autor: Sabrina Saghin

In articol:

Fostul politician a fost reținut de DNA, după ce a fost acuzat de dare de mită și trafic de influență. Niculae Bădălău a fost reținut, iniția, timp de 24 de ore, însă, ulterior i s-a decis arestarea pentru 30 de zile.

Acesta are o avere impresionantă, iar în ultimul an, a încasat o sumă de 5 mii de euro lunar, în calitate de Vicepreședinte al Curții de Conturi.

Fostul politician a fost reținut duminică, 27 noiembrie, de către procurorii anticorupție și a fost acuzat de dare de mită și trafic de influență. Procurorii au hotărât arestarea sa pentru 30 de zile.

Ce avere are Niculae Bădălău?

În ultima sa declarație de avere depusă oficial, Niculae Bădălău, în calitate de Vicepreședinte al Curții de Conturi, a încasat în ultimul an un salariu lunar de peste 5 mii de euro din partea instituției angajatoare.

Citește și: Bădălău, despre românii din străinătate: „Eu am spus clar...”

Citeste si: ”Ar fi bine măcar să își vadă de ale lui! ” Oana Roman, noi afirmații despre Marius Elisei și Catinca Roman! Cum au reacționat cei doi- kfetele.ro

Conform Adevărul.ro,   a încasat, de la Curtea de Conturi, suma totală de 317.741 de lei, adică un salariu lunar de 26,478 de lei (5.295 de euro).

În același document oficial se arată că, Niculae Bădălău a vândut în anul 2021 un teren intravilan pentru care ar fi încasat suma de 600 de mii de euro. Astfel, familia Bădălău are în conturi suma de 660.050

de euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari. Mai mult decât atât, averea fostului politician nu se termină aici. Niculae Bădălău deține bijuterii în valoare de 25 de mii de euro, tablouri în valoare de 12 mii de euro, două case și patru terenuri.

Niculae Bădălău, arestat pentru 30 de zile

Fostul politician i-ar fi cerut unui primar de comună să atribuie un contract unei rude de-ale lui Niculae Bădălău, mințind că ar putea să își folosească influența pentru a aduce primăriei respective finanțare pentru două proiecte.

Citește și: Bădălău e în stare de șoc. Bărbatul care i-a călcat casa a murit. După care a înviat

În datele de 09.08.2022 şi 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată mai sus (consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit), i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă …», inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme”, au susţinut procurorii, în ordonanţă.

Niculae Bădălău

Niculae Bădălău

[Sursa foto: Instagram]

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce afecțiune a fost diagnosticat fiul lui Tily Niculae după ce a avut COVID-19

Data alegeri parlamentare 2020. Românii sunt chemați la urne pentru a-și alege deputații și senatorii

Dezvăluiri incredibile! Tatăl lui Emi Pian, la mila celorlalți deținuți din pușcărie! ”Îl duc la baie și îl spală ca pe un copil mic”. Nicolae Duduianu are 77 de ani, două...

Cum se simte Mariana Ionescu Căpitănescu după accidentările de la schi! Artista ne-a dezvăluit prin ce a trecut în Bulgaria | EXCLUSIV

MOARTEA LUI PUTIN! Este cutremur total chiar la MOSCOVA

Ce se intampla daca stergi geamurile cu balsam de rufe: trucul care rezolva o problema ce apare des

Cele mai mari mistere ale Titanicului. Cinci întrebări cheie la care nimeni nu a găsit un răspuns

Dezvăluiri incredibile! Tatăl lui Emi Pian, la mila celorlalți deținuți din pușcărie! ”Îl duc la baie și îl spală ca pe un copil mic”. Nicolae Duduianu are 77 de ani, două...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies