Nicuşor Constantinescu a ajuns în România. Autoritatile il vor duce in instanta

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a revenit în ţară, joi, pe Aeroportul Henri Coandă, cu o cursă de la Istanbul, acesta urmând să fie dus de poliţişti la Tribunalul Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereCursa cu care a venit Nicuşor Constantinescu a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni în jurul orei 11.40, cu aproximativ un sfert de oră mai devreme decât ora programată.

Potrivit unor surse din Poliţie, Nicuşor Constantinescu va fi ridicat de poliţişti de pe aeroport şi dus la Tribunalul Bucureşti, care va judeca cererea de confirmare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui, în luna iulie.

Dacă instanţa va confirma mandatul de arestare, Nicuşor Constantinescu va fi încarcerat în Arestul Poliţiei Capitalei. Ulterior, în funcţie de ce va spune medicul, acesta va rămâne în Arestul Poliţiei Capitalei sau va fi dus într-un spital penitenciar, au precizat sursele citate.

Nicuşor Constantinescu a fost reţinut, marţi, de autorităţile din Turcia, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat.

Unul dintre avocaţii lui Nicuşor Constantinescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că acesta le-a spus judecătorilor că va veni de bunăvoie în România, joi, astfel că instanţa nu a dispus arestarea lui, în vederea extrădării. Potrivit avocatului, Nicuşor Constantinescu le-a arătat magistraţilor turci şi documentele din care reiese că el intenţiona să se întoarcă în România din SUA, de bunăvoie.

Nicuşor Constantinescu a plecat din Istanbul joi dimineaţă, cu o cursă care a decolat în jurul orei 10.40.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate