Nicușor Dan, primarul Capitalei, despre greva spontană de la metrou: „Bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist”

Circulația metroului din Capitală a fost blocată în această dimineață, 26 martie, de un protest spontan al angajaților.

Autor: Adriana Mihaela

In articol:

În urma unui protest spontan pornit la prima oră, circulația metroului din București este blocată. Din primele informații, sindicaliștii au coborât în tunelul de la stația Piața Unirii și au împiedicat pornirea la timp. Mai mult, protestatarii s-au așezat pe șine și au început să strige „Demisia”. Mii de bucureșteni au fost nevoiți să circule înghesuiți în transportul la suprafață.

După greva spontană de la metrou din această dimineață, Nicușor Dan a transmis că înțelege nemulțumirile sindicaliștilor, dar bucureștenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist. 

Citeste si: Nicușor Dan a anunțat bugetul Capitalei pe 2021! Unde se duc investițiile

„În condițiile grevei de la metrou din această dimineață, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafață, astfel încât deplasarea bucureștenilor să fie cât mai puțin afectată. Sper că Metrorex și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii vor avea un dialog rapid și productiv, iar circulația cu metroul va fi reluată chiar azi”.   

Greva spontană de la metrou
Greva spontană de la metrou

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Primarii sectoarelor, reacție acidă la greva sindicaliștilor

De asemenea, și primarii de sectoare au reacționat la greva spontană a sindicaliștilor, spunând că un oraș întreg trebuie să sufere în trafic fiindcă șefii

de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex. Totodată, primarii sunt de părere că cei care au blocat metroul bucureștean și se joacă cu destinele oamenilor trebuie să răspundă în fața legii.

„Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou. Asemenea gesturi de șantaj sunt de netolerat”, a afirmă Clotilde Armand, primarul sectorului 1. 

Greva spontană de la metrou
Greva spontană de la metrou

„Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea. Sau angajații pe care îi reprezintă. Totul pentru cașcaval. Halucinant”, declară Radu Mihaiu, primarul sectorului 2.

Circulația metroului din Capitală este blocată
Circulația metroului din Capitală este blocată

Citeste si: Grevă spontantă la Metrou! Niciun tren nu circulă în această dimineață

„Personajul acela de la sindicatul din Metrorex își permite să ducă o mână de oameni în "subteran" ca să își arate el forța și să își păstreze privilegiile.

Mai mult, o face si prostește, fără revendicări și fără intenția de dialog social, cu singurul obiectiv, maximal, demisia ministrului. Ridicol și penibil. Este incredibil unde s-a ajuns, un personaj nederanjat de nimeni timp de 30 de ani este vârful unei organizații al cărei scop nu este bunăstarea angajaților ci acapararea de privilegii pentru vreo câțiva jmecheri. Hai, gata, e timpul să iesim din tranziție si sa ajungem în Europa! Instituțiile de ordine să facă ordine și metroul să își reia circulația”, spune Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.  

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies