Nicușor Dan spune că vrea să reducă poluarea dar are în garaj o ”bombă ecologică” pe 4 roți! Mașina Primarului General, interzisă în marile capitale europene! EXCLUSIV

Deși nu ratează nici un marș al bicicliștilor și promovează un oraș cât mai curat, Nicușor Dan deține un automobil care ar putea bate recordul la poluare.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Primarul Nicușor Dan a afirmat de mai multe ori că vrea să scape de rablele din București, să reducă poluarea și să încerce să convingă cât mai multă lume să folosească mijloacele de transport alternative.

Mașina lui Nicușor Dan, încadrată la norma de poluare ”non-euro”

Puțină lume știe însă că Nicușor Dan este proprietarul unei adevărate bombe pe 4 roți, atunci când vine vorba de norma de poluare. Edilul Capitalei și-a trecut în declarația de avere că este posesorul unui model Citroen BX produs în 1986! Mai precis, mașina din garajul lui Nicușor are 35 de ani vechime și este încadrată în norma de poluare non-euro, interzisă deja în multe capitale europene.

mașina nicușor dan

O astfel de mașină deține și Nicușor Dan

[Sursa foto: Sursă: Wikipedia]

Citroen BX este una din cele mai de succes serii de mașini produse de constructorul francez între 1982 și 1994. Peste 2 milioane de automobile din această serie au fost vândute de-a lungul timpului. Seria BX a introdus conceptul de mașină ușoară și rapidă, o parte din caroseria acesteia fiind realizată din plastic. Producătorii s-au adresat unui segment de public tânăr și activ, modelele create în seria BX fiind, în general unele sport.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Citeste si: Nicușor Dan i-a atras atenția premierului României: ”La sfârșitul anului n-o să mai avem niciun ban în cont. Vom avea o mare dificultate în ianuarie 2022”

Conform unui studiu INS realizat anul trecut, 12,5% din mașinile înmatriculate în acest moment în România sunt non-euro.

Autoritățile caută soluții pentru întinerirea parcului auto și se discută din ce în ce mai insistent despre introducerea unei taxe auto pentru proprietarii automobilelor mai vechi de 15 ani. De asemenea, impozitul ar putea crește până la cel puțin 900 de lei pe an pentru acești proprietari.

Citeste si: Gabriela Firea, infectată cu Covid-19! Mesajul transmis de fostul edil al Capitalei: „Suntem din nou fruntași în topurile negative”

Gabriela Firea a încercat să interzică mașinile non-euro din București

În urmă cu 2 ani, Gabriela Firea a propus un impozit de 1.900 de lei pentru bucureștenii care au mașini non-euro (norma euro a fost introdusă în 1992 în Europa) și interzicerea acestora din București începând cu anul 2022 în cadrul proiectului Oxygen. Deși acesta a fost votat în Consiliul General, Firea a renunțat la el, la presiunea bucureștenilor.

Nicușor Dan

Nicușor Dan susține mersul pe bicicletă

Deși apare în declarația de avere, Nicușor Dan nu a fost niciodată văzut la volanul Citroen-ului său. În prima zi de mandat ca Primar General, el a venit la birou cu un Renault Clio IV cu un motor de 1,2 litri (benzină), care costă mai puțin de 10.000 de euro.   

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies