Nimeni nu mai vrea sa judece dosarul Colectiv! Alti doi magistrati s-au declarat incompatibili cu cauza | DEZVALUIRI

Numarul judecatorilor care refuza sa judece dosarul "Colectiv" a ajuns la 3.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Lovitura grea pentru familiile victimelor din colectiv. Doi judecatori de la Judecatoria Sectorului 4 au facut declaratii de abtinere in judecare a cauzei penale in dosarul in care patronii din Colectiv si angajatii firmei de artificii sunt acuzati de ucidere din culpa. Cei doi judecatori sunt Lorena Zidaru si Diana Nicoleta Paraschiv care au solicitat in mod special sa nu fie nominalizate pentru a judeca aceasta cauza. Ambele cereri au fost admise.

Nu mai departe de luna iulie, judecatorul Valeriu Mihai Terceanu, care judeca dosarul Colcetiv – abuz in serviciu – in care printre acuzati se numara si Cristian Popescu Piedone, s-a pensionat. Astfel, procesul aflat de doi ani pe rolul Tribunalului Bucuresti se va relua de la zero.

Cererea de abtinere a unui judecator intr-un dosar penal apare in momentul in care acesta se afla intr-o relatie de incompatibilitate fata de cauza in sine. Magistratul este obligat in acest caz sa solicite abtinerea insa trebuie sa indice si care este motivul abtinerii. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate