Noi beneficii pentru magistrați. Judecătorii și procurorii primesc bani de la stat pentru plata ratelor la case. Măsura a trecut de Senat

Noi beneficii pentru magistrați. Iată în ce condiții ar putea primi judecătorii și procurorii bani de la stat pentru plata ratelor la case!

Autor: Daniela Radan

In articol:

Noi beneficii pentru magistrați. Senatul a adoptat miercuri, 21 septembrie 2022, o nouă propunere legislativă. Vezi în ce condiții vor primi judecătorii și procurorii bani de la stat pentru plata ratelor la case!

Judecătorii și procurorii primesc bani de la stat pentru plata ratelor la case

Senatul a adoptat miercuri, 21 septembrie 2022, o propunere legislativă prin care suma acordată cu titlu de chirie magistraților poate fi folosită de aceștia pentru plata ratelor la case, scrie adevărul.ro. Astfel, propunerea legislativă a fost inițiată de un grup de deputați PNL și UDMR și va fi dezbătută de Camera Deputaților, for decizional în acest caz.

Inițiatorii măsurii stipulează că se acordă compensația lunară pentru chirie, pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei. Menționăm că prin „locuință”, potrivit proiectului de act normativ, se înțelege construcția alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependințele, dotările și utilitățile necesare, care satisface cerințele de locuit ale unei persoane sau familie. Propunerea a trecut de Senat cu 77 de voturi „pentru”, 35 „împotrivă” și două abțineri.

Iată cine poate beneficia de prevedere!

Noi beneficii pentru magistrați. Judecătorii și procurorii primesc bani de la stat pentru plata ratelor la case. Măsura a trecut de Senat

Noi beneficii pentru magistrați. Judecătorii și procurorii primesc bani de la stat pentru plata ratelor la case. Măsura a trecut de Senat

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Ce pensie are, de fapt, Adriana Iliescu, cea mai vârstnică mamă din România- kfetele.ro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf reacționează, după scandalul cu Anamaria Prodan. Cum explică situația creată..- bzi.ro

Citeste si: Tot ce trebuie să știe românii despre venitul minim de incluziune! Ministerul Muncii explică cine vor fi beneficiarii| EXCLUSIV

Care sunt toți beneficiarii măsurii

De bani de la stat pentru plata ratelor la case pot beneficia atât magistrații, cât și personalul auxiliar, care au în derulare contracte de credit ipotecar imobiliar sau decid să își achiziționeze în rate o locuință: „Judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora și magistrații-asistenți care îndeplinesc condițiile de acordare a compensației lunare pentru chirie(...), care contractează un credit ipotecar/ imobiliar destinat achiziționării sau construirii unei locuințe sau încheie un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe, beneficiază de compensația lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăși durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului”, se arată în proiectul de lege, conform avocatnet.ro.

Citeste si: Câți copii are Sorin Grindeanu? Ministrul Transporturilor se poate mândri cu o familie minunată

Astfel, judecătorii, procurorii și magistrații-asistenți vor avea parte de o compensație lunară pentru chirie ce nu va putea depăși rata lunară plătită pentru creditul ipotecar sau imobiliar. Reamintim că pentru a se putea aplica, proiectul trebuie să treacă de Camera Deputaților, să fie promulgat și ulterior publicat în Monitorul Oficial. De această facilitate se bucură în prezent polițiștii, cadrele militare aflate în activitate și militarii recrutați pe bază de voluntariat (soldații și gradații profesioniști), notează botosaneanul.ro.

 

Sursă: adevărul.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Zodia care se va îmbogăți în luna octombrie 2022. Nativii vor crede că trăiesc un vis

Situație halucinantă la Spitalul din Dorohoi! Gândacii și mizeria sunt la ordinea zilei, iar managerul știe aceste lucruri: „Nu putem fi ipocriţi să prezentăm tot felul de scuze”

Berna, îndrăgostită lulea de iubitul tinerel de 19 ani. Cine este și cu ce se ocupă tânărul care i-a furat inima: „Te iubesc”

Mâine 6 semne zodiacale primesc veștile pe care le așteptau de o viață! Balanțele își găsesc sufletul pereche

CE LE FĂCEA Visarion Alexa femeilor care veneau la spovedit! Adevărul s-a aflat abia acum

Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii

Cine îl bântuie pe Regele Charles. Dezvăluiri incredibile despre coșmarurile sale

FRF a decis soarta lui Edward Iordănescu! Anunțul făcut de directorul tehnic Mihai Stoichiță

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies