Noi declaratii despre accidentul aviatic: "Am invelit-o pe Aura cu gecile noastre si am mutat-o langa foc. Cinci ore nu a miscat un deget. Frigul era cel mai mare dusman al ei"

Doctorul Sorin Ianceu, care s-a aflat în avionul care s-a prăbuşit în Munţii Apuseni pe data de 20 februarie, a povestit momentul în care aeronava s-a prăbuşit şi orele de groază care au urmat până în clipa în care victimele au fost găsite de salvatori.

novalue

"Când ne-am dat seama că avionul o să se prăbuşească, fiecare a încercat să îşi găsească o poziţie în care să se poată proteja. Din momentul în care avionul a început să se lovească de copaci, am ştiut sigur că va ateriza forţat, că se va prăbuşi. Am închis ochii şi am zis "aici s-a terminat totul". După impactul cu solul, am început să ne revenim.

Doi dintre noi eram conştienţi, eu si medicul Radu Zamfir. Am început să evacuăm oamenii din epavă, primă oară pe Aura, apoi ceilalţi doi colegi care îşi pierduseră starea de conştienţă, Pivniceru şi Calu. La un prim examen, am văzut că Aura are leziuni grave de coloană, nu îşi mişca mâinile şi picioarele. Era clar că există o leziune a măduvei spinării şi că are nevoie de atenţie şi de protecţie în plus. Nu se putea ajuta. Am acoperit-o cu o pătura, am învelit-o cu gecile noastre. Am încercat să vorbim cu ea, am stat cu ea. Avea momente în care avea tendiţa să adoarmă şi ştiam că frigul e cel mai mare duşman al ei. O strigam şi ea ne-a răspuns timp de aproape cinci ore, timp în care nu s-a mişcat deloc, nu a mişcat niciun deget.

Am mutat-o lânga foc, pentru că am făcut focul ca să ne încălzim.
Pe lângă toate hainele pe care le-am pus pe ea, doar atât mai puteam face pentru ea. Era conştientă. La scurt timp a intrat în stop cardio-respirator şi medicul Zamfir a început manevrele de resuscitare, timp de 40 de minute, până la sosirea moţilor"
, a povestit Sorin Ianceu la România TV.

Medicul Ianceu a mai povestit cum, el şi medicul Radu Zamfir, le-au transmis autorităţilor, au ajutorul aplicaţiei Google Maps, coordonatele locului în care s-a prăbuşit avionul: "Cum o iei dinspre Horea spre Beliş, la jumătatea distanţei".


"Iniţial am avut 3 telefoane: unul al medicului Calu, două ale lui Zamfir. Al meu s-a distrus în timpul impactului, a lui Pivniceru era în epavă şi nu am mai ajuns la el. Al lui Calu s-a descărcat, la fel şi unul de-al lui Zamfir. A mai rămas cu baterie doar smartphone-ul lui Zamfir. De pe acel telefon am vorbit cu schimbul. Dacă Zamfir încerca să ajute un coleg rănit, vorbeam eu.
Am vorbit inclusiv cu medicul Raed Arafat şi cu toate autorităţile, pe rând. Nu am stat să ne prezentăm. Era o luptă contracronometru. Eram pe un munte şi nu aveam timp de politeţuri.

Le-am explicat, şi eu şi medicul Zamfir, având în faţă aplicaţia Google Maps că există un drum DN 1R şi cum o iei dinspre Horea spre Beliş, la jumătatea distanţei ne aflăm prăbuşiţi. Zamfir a repetat cu obstinaţie "acolo unde face un cot limita de judeţ". Cu mai multe detalii cred că nu puteam ajuta autorităţile. Este exagerat ce s-a spus, că medicul Zamfir nu a vrut să comunice cu autorităţile. Eram pe munte, prăbuşiţi, aveam un om inconştient, care apoi a şi murit (Adrian Iovan- n.r.), Aura era grav rănită, nu cred că Zamfir a făcut ceva ca să încurce găsirea noastră"
, a mai spus Sorin Ianceu.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies