Noi reguli pe piața de energie electrică. Iată la cât timp se va citi contorul și care va fi noul furnizor de citiri

Au fost introduse noi reguli pe piața de energie electrică. Iată la cât timp se va citi contorul de energie electrică!

Autor: Ioana Enache

In articol:

S-au stabilit noi reguli pentru citirea contoarelor! Proprietarii de locuințe trebuie să fie atenți la ce schimbări s-au produs. Vezi la cât timp se citește acum contorul de energie electrică, după noile reguli introduse!

Ce schimbări s-au produs pe piața de energie electrică

Proprietarii de locuințe trebuie să afle că au intrat în vigoare noi reguli pe piața de energie electrică. Anul 2022 nu a adus doar prețuri mai mari la energia electrică, ci și schimbări ale regulilor. Mai exact, de acum, citirea contoarelor de energie electrică va avea loc o dată la maxim trei luni.

Citeste si: Salariul minim a fost majorat cu 200 de lei neimpozabili. Categoria de angajați care nu poate cere măriri

Scopul acestei reguli este ca facturile să fie calculate pe perioade mai mici de timp, astfel încât să reflecte consumul corect de energie electrică într-un timp mai scurt.

Citeste si: „Îmi place să greșesc”. Jador, indecis între fosta și actuala iubită- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„De anul acesta, clientul va fi vizitat mai des pentru citirea cotorului de către un reprezentant al companiei noastre. În trecut, exista pentru distribuitori obligatia de a face semestrial citirea contorului, începand cu anul acesta, perioada a fost redusă la maximum 3 luni. Vorbim strict despre contoarele traditionale sau despre cele inteligente care nu au fost încă inregistrate in sistemul de citire la distanta. Pentru majoritatea contoarelor inteligente, datele despre cantitatile de energie masurate sunt transferate direct în sistemele noastre informatice.

Eforturile noastre se îndreaptă către digitalizarea completă a acestui serviciu. Investim in continuare în instalarera contoarelor inteligente. In paralel lucram la dezvoltarea unei soluţii online care să permita citirea contoarelor la distanta în cazul exceptionale”, a declarat Raluca Chiriac, manager Operațiuni Comerciale E-Distribuție Muntenia.

Noi reguli pe piața de energie electrică. Iată la cât timp se va citi contorul și care va fi noul furnizor de citiri

Noi reguli pe piața de energie electrică. Iată la cât timp se va citi contorul și care va fi noul furnizor de citiri

[Sursa foto: Freepik]

Va fi introdus un al doilea furnizor de citiri

Intervalul la care se citește indexul de energie electrică nu este singura schimbare făcută, ci de acum va fi introdus un al doilea furnizor de citiri.

Mai exact, până acum citirile erau făcute de reprezentanți ai Poștei Române, iar odată cu introducerea noilor reguli, va exista un al doilea furnizor de citiri.

Citeste si: Cine sunt românii care vor primi 50 de euro de la stat pentru a-și cumpăra alimente de bază

„Clientii din zonele noastre de distributie stiu deja că o parte din aceste citiri sunt făcute de reprezentanţi ai Poştei Române. Odata cu aceste modificari legislative a trebuit sa introducem un al doilea furnizor de citiri în relatia cu clientul. Daca luna aceasta contorul este citit de catre un reprezentant al Poştei, peste trei luni acesta va fi citit de catre o alta persoană. Conform contractelor, aceste persoane sunt obligate să se legitimeze in momentul în care vine sa citească contorul.

Clientul trebuie sa stie ca de la 1 iulie vom avea trei surse principale când vorbim despre cantităţile facturate. Prima sursa vine din citirea distribuitorului. În cazul in care aceasta lipseste, putem lua in calcul indexul transmis de catre client. Daca nu avem nici citirea distribuitorului şi autocitirea clientului, atunci va fi utilizata conventia de consum, o alta nouatate a acestui an”, a mai explicat managerul Operațiuni Comerciale E-Distribuție Muntenia.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Salariul minim a fost majorat cu 200 de lei neimpozabili. Categoria de angajați care nu poate cere măriri

Ce impact va avea salariul minim european asupra veniturilor românilor. Aurelian Dochia, semnal de alarmă cu privire la pericolele pe care le poate o astfel de măsură | EXCLUSIV

Salariu minim de 3.000 de lei doar pentru anumiți angajați, de la 1 iunie. Cine sunt românii care beneficiază de majorare

3 zodii vor da garantat lovitura. Se vor îmbogăți

Rusia și-A RETRAS TRUPELE! Anunțul șoc venit chiar acum: Este un semn de bunăvoință

Urina umană, folosită ca îngrășământ în diferite culturi! Care sunt rezultatele experimentului

Meghan Markle, anchetată! Lovitură în plin pentru Prințul Harry

Anamaria Prodan, lipsită de inhibiții. Impresara a vorbit despre viața intimă: „Am încercat absolut tot!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies