Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Se aplică de la 1 iulie

Autoritățile elene au anunțat un nou protocol pentru turiștii care intră în Grecia începând cu data de 1 iulie 2020.

Distribuie pe:

Autor: C.B.

Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Se aplică de la 1 iulie
Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Se aplică de la 1 iulie

Astfel că, toți cei care vin în Grecia, începând de miercuri, 1 iulie, sunt obligaţi să completeze un chestionar online, cu 48 de ore înainte, şi să obţină un cod QR care stabileşte dacă este necesar să fie supuşi unui test de depistare la sosire, relatează AFP.


In articol:

  Guvernul grec a pus astfel capăt testelor de depistare aleatorii ale călătorilor, în funcţie de ţara de origine, care au creat confuzie în rândul turiştilor. Ei nu ştiau dacă aveau obligaţia să petreacă o noapte la hotel pentru a fi testaţi sau a fi plasaţi în carantină după ce au aterizat, de la 15 iunie, la Atena şi Salonic.

  Grecia, care a fost relativ cruţată de pandemia covid-19, soldată cu 191 de morţi, efectuează o vastă campanie de promovare vizând să relanseze turismul, care reprezintă un sfert din PIB-ul ţării, oferindu-le asigurări atât eventualilor turişti, cât şi grecilor care se tem de o creştere a epidemiei odată cu întoarcerea turiştilor.

  Citeste si: Simona Gherghe a fost bătută crunt. Clipe de coșmar pentru vedetă: „M-a lovit cu o scândură. Am ajuns cu picioarele învinețite...”

  Citeste si: ”I-au fracturat coastele când...”: un regizor a decedat în urma unui gest necugetat al angajaților de la Spitalul Floreasca

  Citeste si: Cutremurător. Un bărbat și-a ucis fetița cu toporul și i-a retezat degetele. O martoră povestește cum s-a petrecut totul

  Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

  Guvernul a implementat un nou protocol, care cere îi obligă pe călători să completeze un chestionar online cu 48 de ore înainte de sosire, cu detalii personale precum ţara de origine sau ţările traversate în ultimele 15 zile, prezinta news.ro.

  Acest chestionar este obligatoriu până la 31 august.

  Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Se aplică de la 1 iulie
  Noi reguli pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Se aplică de la 1 iulie

  Fiecare persoană va primi apoi un cod QR personal, stabilit în funcţie de datele furnizate, care va fi verificat pe telefonul mobil sau pe hârtie, imprimat la sosire.

  În funcţie de codul respectiv de bare, persoana respectivă va fi trimisă către ieşire sau spaţiul de depistare.

  În cazul depistării, ea este necesar să se izoleze, în aşteptarea rezultatului testului, potrivit acestui nou protocol emis de Protecţia Civilă.

  Prin această nouă ”procedură de algoritm, vom avea şanse să putem detecta majoritatea cazurilor importate”, a apreciat, la Skai TV, Dimitris Paraskevis, un membru al Comitetului de experţi de la Ministerul grec al Sănătăţii.

  Începând de la 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia se redeschis zborurilor internaţionale, porturile de la patras şi Igumeniţa urmează să primească din nou feriboturi din Italia, iar alte celelalte porturi din ţară urmează să fie redeschise vaselor de croazieră.

   

  Galerie foto  Urmatorul articol
  Citește și:

  Prognoza pentru 29 iunie - 12 iulie: Temperaturi medii în jurul valorii de 30 de grade în prima săptămână

  Mărturia lui Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu: ”Socrul meu recita nopți întregi poezii de Coșbuc și Eminescu!”

  Alte 269 de cazuri de coronavirus și 22 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanțul în România

  ”I-au fracturat coastele când...”: un regizor a decedat în urma unui gest necugetat al angajaților de la Spitalul Floreasca

  Curs valutar BNR, 30 septembrie. Euro este în creștere! Dolarul american și lira sterlină înregistrează scăderi

  Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
  Cookies