Noi restricții în București începând de astăzi: Restaurantele, cafenelele, teatrele și sălile de jocuri de noroc se închid. Purtarea măștilor, obligatorie în apropierea școlilor

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din București a anunțat mai multe restricții valabile pentru următoarele șapte zile.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Restricții în București
Restricții în București

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol, dar și cazinourile și sălile de jocuri de noroc din București se închid începând de miercuri,7 octombrie. De asemenea, purtarea măștilor devine obligatorie în jurul școlilor, pe o rază de 100 de metri, a anunțat, marți, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.


In articol:

Închise vor fi și saloanele de evenimente, a anunțat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, în timp ce restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și altor unități de cazare pot funcționa pentru clienții cazați în acestea.

Confuzie în privința sălilor de jocuri de noroc

Prefectul municipiului București, Gheorghe Cojanu, a fost întrebat dacă se vor închide și cazinourile și sălile de jocuri de noroc, iar acesta a răspuns că decizia trebuie să aparțină Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care trebuie să emită o Hotărâre în sensul acesta.

Câteva ore mai târziu, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat marți seară, la TVR 1, că hotărârea privind închiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, teatrelelor, sălilor de spectacol din București va include și sălile de jocuri de noroc.

Citeste si: Cum să se organizeze acasă zodiile, în distopia sanitară. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

Șeful DSU a explicat este o eroare de comunicare și că măsura închiderii sălilor de jocuri de noroc este prevăzută în Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență. „Sălile de jocuri vor și ele închise. Dacă nu au fost incluse, sigur vor fi. În Hotărâre s-au prevăzut în mod cert și sălile de jocuri”, a comentat Arafat.

Situația este analizată în fiecare săptămână

Prefectul municipiului București, Gheorghe Cojanu, a precizat că aceste restricții intră în vigoare începând de miercuri și rămân în vigoare până în momentul în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5.

„În momentul în care rata de incidență scade sub 1,5 la mie, comunicată săptămânal, Comitetul pentru Situații de Urgență se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților”, a precizat Gheorghe Cojanu. 

Măsura închiderii restaurantelor în Capitală a stârnit nemulțumirea angajatorilor din HoReCa, care pregătesc un nu protest miercuri, între orele 8.00-11.00, în Piața Victoriei. Mișcarea a fost anunțată pe Facebook.

Prefectul a anunțat că agenții economici afectați de noile restricții vor fi ajutați. „Angajații afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin, potrivit OUG 120/2020,, a mai spus prefectul.

Masca, obligatorie în jurul școlii

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis că purtarea măștilor devine obligatorie în jurul școlilor, pe o rază de 100 de metri.„Prezența persoanelor în jurul școlilor – s-a constatat că nu prea poartă lumea mască – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani și adulți în intervalul 7:45 - 21:15. Revine obligația Primăriei Generale și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – cum cred ce cuviință, chiar și cu o simplă vopsea, cu arătarea faptului că sunt 100 de metri față de școală”, a explicat prefectul.

De asemenea, autoritățile anunță mai multe controale  în târguri, piețe, transport în comun și perimetrele unităților școlare.

Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Zilnic Marți 24 Noiembrie 2020: Taurii intră în posesia unui secret, Leii sunt trădați

Se întâmplă pe 6 decembrie! Un fost premier a dezvăluit totul: Care este planul ascuns al guvernului Orban

Cea mai delicioasă salată cu pui. Rețeta perfectă: adaugă neapărat și acest ingredient pentru un gust incredibil de bun

Cât costă cea mai scumpă geantă din garderoba Elenei Udrea! A spus suma în emisiunea lui Denise Rifai VIDEO

Elena Udrea, la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”: ”Traian Băsescu a fost cel mai important om din viața mea” A fost iubita președintelui? Răspunsul pe care l-a regretat! VIDEO

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies