Nordul Egiptului, acoperit de zăpadă pentru prima dată după mai mulţi ani

Mai multe regiuni din Egipt, între care şi periferii ale capitalei Cairo, au fost acoperite de un strat de zăpadă vineri, pentru prima dată după mai mulţi ani, potrivit unui oficial al centrului meteorologic egiptean, relatează AFP.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriere kalooga_36441" Este pentru prima dată după foarte mulţi ani" când se vede zăpadă în zona Cairo, a anunţat pentru AFP Ali Abdelazim, de la Direcţia generală de meteorologie.

La Medinati, un oraş nou din nord-estul Cairo, un locuitor a relatat că a fost trezit din somn de un zgomot neobişnuit. "La ora şase dimineaţa, am auzit cum fulgii de zăpadă se loveau în fereastra mea", a spus el, contactat telefonic.

"Când am ieşit afară, am văzut că grădina mea era complet albă", a adăugat Karim Kheirat. "Este pentru prima dată în viaţa mea când văd aşa ceva", a continuat el.

Alte suburbii ale megalopolisului egiptean au fost de asemenea afectate de ninsori, dar într-o măsură mai mică, au anunţat mai mulţi locuitori.

În Peninsula Sinai, un strat de mai mulţi centimetri de zăpadă a acoperit zona montană Sfânta Ecaterina în urma unei furtuni de zăpadă, un fenomen care nu s-a mai întâmplat de decenii.

De la faţa locului, Mokhtar Hussein a afirmat pentru AFP că locuitorii nu mai ies din case "de ieri, deoarece toate cartierele oraşului sunt acoperite de zăpadă".

La Ras El Bar, pe coasta mediteraneană, grădini, străzi şi case au fost acoperite de o mantie albă în urma unor ninsori puternice, potrivit lui Rania al-Moubachir, care a afirmat pentru AFP că "vede aşa ceva pentru prima dată în viaţa sa".

Ninsori uşoare au mai fost semnalate la Alexandria, cel de-al doilea oraş al ţării, situat de asemenea în nordul Egiptului. Din cauza vremii vremii nefavorabile şi rafalelor intense de vânt, autorităţile au anunţat închiderea portului, care are loc a trei zi consecutiv.

Un val de frig şi ploi afectează de mai multe zile Orientul Mijlociu şi Egiptul.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate