Stiri

Notre-Dame din Paris, cuprins de flăcări: „Un incendiu teribil”

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Una dintre turle s-a prăbușit, iar la fața locului au sosit zeci de pompieri, pentru a opri dezastrul.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


Autoritățile din Franța sunt în alertă maximă, după ce una dintre cunoscute clădiri din lume, Notre-Dame de Paris, a fost cuprinsă de flăcări.

Un incendiu puternic a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris. În prezent, nu este clară cauza incendiului, însă oficialii susțin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.

Din nefericire, o turlă care era în pericol să se prăbușească a căzut, sub privirile șocate ale martorilor. Imaginile de pe reţelele sociale arată cum iese fum deasupra clădirii vechi de 850 de ani.

Anul trecut, Biserica Catolică din Franţa a făcut apel pentru a obţine fonduri pentru a salva catedrala, care a intrat într-o stare puternică de degradare.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a scris pe Twitter că în jur a fost creat un perimetru de securitate și vorbește despre un „incendiu teribil”. Primarul adjunct al capitalei franceze l-a etichetat și el drept unul „important”, transmite și Le Monde. Acesta le-a cerut oamenilor să stea la distanță pentru a nu îngreuna intervenția pompierilor.

Citeste si: Incendiu în cel mai mare mall! Oamenii au început să sară pe geam, de la zeci de metri înălțime

Citeste si: Un bărbat a sunat la 112, pentru a cere disperat ajutorul! Dispecerii s-au crucit când au aflat ce voia

Din datele existente, se arată că pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României), iar Le Monde arată că, potrivit martorilor oculari, flăcările ar fi izbucnit cel mai probabil cu 10 minute înainte.

 

Galerie foto