Notre-Dame din Paris, cuprins de flăcări: „Un incendiu teribil”

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost cuprinsă de flăcări. Una dintre turle s-a prăbușit, iar la fața locului au sosit zeci de pompieri, pentru a opri dezastrul.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere

Autoritățile din Franța sunt în alertă maximă, după ce una dintre cunoscute clădiri din lume, Notre-Dame de Paris, a fost cuprinsă de flăcări.

Un incendiu puternic a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris. În prezent, nu este clară cauza incendiului, însă oficialii susțin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.

Din nefericire, o turlă care era în pericol să se prăbușească a căzut, sub privirile șocate ale martorilor. Imaginile de pe reţelele sociale arată cum iese fum deasupra clădirii vechi de 850 de ani.

fara descriere

Anul trecut, Biserica Catolică din Franţa a făcut apel pentru a obţine fonduri pentru a salva catedrala, care a intrat într-o stare puternică de degradare.

fara descriere

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a scris pe Twitter că în jur a fost creat un perimetru de securitate și vorbește despre un „incendiu teribil”. Primarul adjunct al capitalei franceze l-a etichetat și el drept unul „important”, transmite și Le Monde. Acesta le-a cerut oamenilor să stea la distanță pentru a nu îngreuna intervenția pompierilor.

Citeste si: Incendiu în cel mai mare mall! Oamenii au început să sară pe geam, de la zeci de metri înălțime

Citeste si: Un bărbat a sunat la 112, pentru a cere disperat ajutorul! Dispecerii s-au crucit când au aflat ce voia

Din datele existente, se arată că pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările de la Notre-Dame în jurul orei locale 19.00 (20.00, ora României), iar Le Monde arată că, potrivit martorilor oculari, flăcările ar fi izbucnit cel mai probabil cu 10 minute înainte.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate