Notre-Dame, istorie în cenușă! Neputință în fața focului care a distrus simbolul Franței

Notre-Dame a căzut pradă flăcărilor uriașe. Milioane de oameni au privit cu neputință cum flăcările s-au extins rapid în interiorul uneia dintre cele mai cunoscute clădiri din lume.

Distribuie pe:

Autor: M.V.


In articol:

fara descriere

Milioane de oameni au privit neputincioși la momentul în care una dintre cele mai importante clădiri din lume, veche de aproape 9 secole, a luat foc. Sute de parizieni au privit cum Notre-Dame de Paris a luat foc, iar după mai bine de 12 ore, pompierii au anunțat că au reușit să stingă focul necruțător.

Catedrala Notre-Dame, care a rezistat atâtor războaie, precum și naziștilor, a fost pusă la pământ de o neglijență criminală.

Teroarea a început la orele 19.00, atunci când martorii au observat fum. Curând, clădirea a fost cuprinsă de flăcări uriașe. Bucată cu bucată s-a prăbușit catedrala și, în ciuda sfatului dat de președintele Donald Trump, nu s-a intervenit cu elicoptere. Acest lucru ar fi însemnat ca întreaga clădire să fie distrusă, deoarece nu ar fi rezistat apei căzute din cer.

Sute de pompieri au fost mobilizați pentru a interveni, iar astăzi, a fost făcut anunțul că focul a fost lichidat.

Citeste si: Pe ce concurenti pariaza fanii „Exatlon” in social media: „Merita trofeul Exatlon”

Citeste si: Notre Dame și harta astrologică din 15 aprilie, ora 18:50, Paris. Astrologul Roxana Lușneac descifrează semnele astrale

Inclusă în Patrimoniul Unesco, Notre-Dame de Paris adăpostea opere inestimabile pentru întreaga lume, informează Știrile Kanal D.

Notre-Dame a devenit „notre drame”

În mai puțin de 8 ore, a devenit „notre drame”(drama noastră). Focul a izbucnit de pe șantierul de restaurare din interior s-a propagat uluitor de rapid către turla înaltă de 93 de metri, realizată din 500 de tone de lemn și 250 de tone de plumb. Efectul de cuptor a fost unul devastator și de necontrolat.

Traficul s-a oprit, iar orice activitate a fost pusă pe pauză, până când focul a fost lichidat.

Mii de turiști și de francezi au privit neputincioși la incendiul care se desfășura în fața lor, fără a putea interveni. Sute de oameni s-au așezat în genunchi și au început să se roage.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate