Nou FURT DE DATE la Orange! 1,3 milioane de persoane au fost vizate

Operatorul francez de telefonie Orange a recunoscut marţi un nou furt de date personale aparţinând unui număr de 1,3 milioane de clienţi şi cumpărători, după trei luni de la un atac care a afectat aproximativ 800.000 de clienţi.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

"Un număr limitat de date personale vizând clienţi şi cumpărărtori" a fost copiat, în cursul unei intruziuni detectate la 18 aprilie, constând în nume, prenume, adrese de e-mail în cazul în care au fost date, numere de telefon mobil şi fix, operatorul de telefonie mobilă şi Internet, dar şi data de naştere, a anunţat grupul într-un mesaj postat pe site.

Un purtător de cuvânt a precizat pentru AFP că atacul a atins 1,3 milioane de persoane, după ce a evocat iniţial "câteva zeci de mii" de persoane.

"Datele furate ar putea să fie utilizate pentru contactarea persoanelor vizate prin e-mail, SMS sau telefon, în vederea unor operaţiuni de phishing", avertizează Orange.

Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro

Citeste si: Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România - bzi.ro

"Phishing"-ul este o tehnică de piratare care vizează să culeagă informaţii confidenţiale (coduri de acces sau parole) prin trimiterea de e-mailuri prezentate ca trimise de către bănci sau operatori. Victimele înşelate îşi furnizează singure datele personale infractorilor.

E-mailuri au fost trimise luni, pentru a avertiza toate persoanele vizate, a anunţat Orange. Mesajul pe care acestea l-au primit conţine un link de tip "click to call back" (accesaţi pentru a fi apelaţi), iar operatorul se angajează să le contacteze în 48 de ore pentru a le răspunde la întrebări.

Purtătorul de cuvânt a justificat perioada care a trecut de la descoprirea atacului, pe 18 aprilie, şi până la divulgarea acestuia, pe 5 mai, prin necesitatea de a cuantifica furtul de date, "de a închide reţeaua tehnică şi de a se asigura că breşa nu mai există", iar apoi pentru "îndepărtarea dublurilor de pe liste", care conţineau aceleaşi nume de mai multe ori.

Orange a recunoscut pe 2 februarie furtul datelor personale aparţinând unui număr de 800.000

de clienţi pentru servicii de Internet.

Abonează-te pe

Citește și:

Veste bună în Capitală! Se deschid restaurantele și cafenelele! Ce reguli au impus autoritățile

O parte din căutătorii lui Sebastian s-au retras! Ce au găsit anchetatorii până acum

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Cele mai frumoase urari de la multi ani pentru cei dragi

Bill Gates a șocat toată planeta! Decizia luată de miliardar după ce a donat 350 de milioane de dolari

Nu mânca iaurt, brânză sau lapte dacă iei aceste medicamente! Se crează o substanță toxică în corp care poate face ravagii în organism

Bilanț coronavirus, 23 ianuarie. Câte cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de or

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies