Noul an școlar 2020-2021 ar putea fi înghețat din cauza coronavirusului: „Nu suntem pregătiți”

Anul școlar 2020-2021 ar putea fi înghețat dacă pandemia de coronavirus revine în toamnă.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

Noul an școlar 2020-2021 ar putea fi înghețat din cauza coronavirusului: „Nu suntem pregătiți”


In articol:

Dacă pendemia de coronavirus revine în toamnă, anul școlar 2020-2021 ar putea fi înghețat. Cel puțin unul din trei elevi nu are calculator sau tabletă pentru a urmări cursurile online. mai mult, nici profesorii nu sunt pregătiți să îți țină orele pe internet. Mulți dintre ei nu au acces la tehnologia necesară, relatează Mediafax.

Cadrele didactice atrag atenția asupra faptului că sistemul educațional din românia nu este pregătit pentru a susține cursuri online dacă pandemia de coronavirus revine în toamna anului 2020.

„Dacă ne gândim la faptul că e posibil din toamnă să revină această pandemie, atunci va trebui să continue această formă de învăţare, adică online, acum de bine de rău a fost materia parcurs cât de cât, în semestrul al doilea. Dar nu suntem pregătiţi să predăm aşa toată materia, lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie”, a declarat pentru Mediafax Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Citeste si: Anchetă la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce un cercetător a anunţat că şi-a administrat un "vaccin" împotriva coronavirusului

Citeste si: Tulburător! Ana Pal a vorbit despre banii primiți pentru a-și ajuta frații. ”Nu am luat nici măcar un leu pentru mine. Le-am cumpărat pamperși și le-am reparat casa”

Citeste si: Bărbatul care l-a incendiat pe iubitul Oanei Radu rămâne în arest! Detalii CUMPLITE din anchetă: ”Inculpatul l-a așteptat pe Alin 4 ore, privind pe vizor”

Ministerul Educației ar trebui să le ofere elevilor condiții pentru a  participa la cursurile online

Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ spune că Ministerul Educației ar trebui să se ocupe de toate aceste aspecte. „Eu am primit scrisoari de la părinţi şi elevi care nu au nici lumină, dar apoi tablete sau internet. Nu ştiu cum vor reuşi să rezolve problemle cei de la minister”, a mai declarat Simion Hăncescu pentru Mediafax.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate