Noul coronavirus a inceput sa se raspandeasca inca din august 2019. Ce au descoperit cercetatorii

Noul coronavirus a inceput sa se raspandeasca inca din vara anului trecut? Ce descoperire au facut cercetatorii despre covid-19

Distribuie pe:

Autor: R.L.

virus
virus

Noul coronaviruss-ar fi putut răspândi în China încă din august 2019, potrivit Harvard Medical School, care a analizat traficul în spitale prin imagini satelitare şi date de pe motoare de căutare, relatează Reuters.

Acest studiu are la bază imagini satelitare de înaltă rezoluţie din parcările spitalelor din Wuhan - unde a apărut boala la sfârşitul lui 2018 - şi căutări efectuate pe motoare de căutare a unor simptome ca ”tuse” şi ”diaree”, scrie agentia de presa news.ro.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

”Creşterea traficului la spital şi a căutărilor de date despre simptome la Wuhan a început înainte de presupusul început al pandemiei de SAES-Cov-2 în decembrie 2019”, se arată în studiu. ”În pofida faptului că nu suntem în măsură să confirmăm dacă creşterea acestor volume are o legătură directă cu noul coronavirus, rezultatele noastre susţin alte lucrări recente care arată că el a apărut înainte de detectarea lui în piaţa de fructe de mare din Huanan”, se mai arată în studiu. ”Aceste rezultate coroborează de asemenea ipoteza potrivit căreia virusul a apărut în mod natural în sudul Chinei şi circula deja în momentul în care s-a declarat epidemia la Wuhan”, precizează cercetătorii.

Citeste si: A murit părintele Serafim Caiea, starețul Mănăstirii Negru Vodă! Avea 42 de ani

Citeste si: Klaus Iohannis, declarație de ultimă oră: „Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”

Citeste si: Nicoleta Guţă a sărăcit în timpul pandemiei de coronavirus? Manelista şi-a scos la vânzare mașina decapotabilă!

Ei au constatat o creştere a traficului în parcarea spitalelorîn august 2019. ”În august, am constatat o ceştere unică a căutărilor cu privire la simptome de diaree, care nu a fost observată în timpul gripelor sezoniere anterioare, sau în date de căutare cu privire la tuse”, precizează cercetătorii, citati de jurnalistii de la agentia de presa news.ro.

Urmatorul articol
Citește și:

Andreea Berecleanu a vorbit în premieră despre intrarea în politică după ce a părăsit pupitrul știrilor TV DEZVĂLUIRI

Meciul zilei: Simona Halep vs ANAF! S-a stabilit primul termen al procesului în care Simona contestă executarea silită a Statului român!

Nicoleta Guţă a sărăcit în timpul pandemiei de coronavirus? Manelista şi-a scos la vânzare mașina decapotabilă!

Coronavirus. 189 de noi cazuri de infectare în România! Câte persoane s-au îmbolnvit până acum

La ce oră se deschid oficial secțiile de votare pentru Alegerile Locale

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies