Nouriel Roubini avertizează că după pandemie ”Vine mama tuturor crizelor”

Nouriel Roubini avertizează că după pandemie economia globală ar putea suferi o lovitură dură.

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Nouriel Roubini avertizează că după pandemie vine criza economică. Economistul care a anticipat criza economică din 2008 dă un nou avertisment.

Nouriel Roubini avertizează că după pandemie vine criza

Nouriel Roubini, economistul care a anticipat criza economică din 2008, dă un nou avertisment.

Acesta susține că economia globală ar putea fi lovită din plin din pricina stagnării creșterii economice și a majorării prețurilor.

Citeste si: Radonul, un pericol pentru sănătate! Cercetătorii UBB: ”Reabilitarea termică a clădirilor crește concentrația acestui gaz cancerigen”

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Economistul afirmă că băncile centrale și guvernele "pregătesc scena pentru mama tuturor crizelor în următorii câțiva ani", iar "Întrebarea nu este dacă, ci când se va întâmpla asta. Rezerva Federală a SUA și Trezoreria americană, dar și toate celelalte instituții similare lor din întreaga lume, s-au bazat pe politici fiscale și monetare relaxate pentru a stimula creșterea economică.

De asemenea, în timpul pandemiei au cheltuit miliarde de dolari pe cecuri de stimulare și achiziții de obligațiuni și au menținut ratele dobânzilor aproape de zero. Aceste măsuri au umflat și mai mult prețurile acțiunilor, imobiliarelor și a altor active și au încurajat împrumuturile agresive.

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

Mai mult, guvernele au împrumutat sume imense de bani pentru a-și finanța planurile de stimulare și sunt mult mai îndatorate acum decât acum 50 de ani”, a spus Roubini pentru Market Insider, citat de digi24.ro.

După cazul din Botoșani, un bărbat din Cluj dorește să se vaccineze pentru a treia oară. "Pot să aștept, în caz că vă rămân doze"

Totodată, economistul afirmă că statele din întreaga lume ar putea avea probleme în ceea ce privește gestionarea datoriilor, salvarea băncilor, a companiilor și acordarea de asistență financiară gospodăriilor dacă piața se prăbușește și economia globală intră din nou în recesiune.

Cine este Nouriel Roubini

Nouriel Roubini s-a născut în Istanbul, Turcia, dar profesează ca economist și profesor universitar în Statele Unite ale Americii.

Economistul de renume mondial a prezis Criza economică mondială din 2007–2010 încă din anul 2005.

Explozie la Combinatul chimic Azomureș! Un bărbat a fost rănit

Nouriel Roubini a urmat studiile economice la Universitatea Bocconi din Milano și apoi s-a mutat în SUA, unde a obținut doctoratul în economie internațională la Harvard în 1988. Are cetățenie americană și vorbește patru limbi: ebraică, persană, italiană și engleză.

Într-un interviu din 2009 acordat revistei Time, întrebat despre cea mai bună investiție a sa, economistul a declarat: „Cred că investiția în educația mea a fost esențială, deși a fost mai degrabă o investiție în timp decât în bani”.

O bună parte din anii '90, Nouriel Roubini a fost cercetător și a predat la Universitatea Yale, iar apoi a lucrat, în New York, la FMI, Sistemul Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii, Banca Mondială și Bank of Israel. În 1998 a lucrat în Consiliul economic de la Casa Albă, în timpul administrației Clinton, iar apoi la Departamentul de Finanțe al SUA.

În prezent, Nouriel Roubini este profesor universitar al Școlii de Afaceri Stern din cadrul Universității din New York.

În martie 2012, Nouriel Roubini a prezis că Portugalia va fi următorul stat după Grecia care va restructura datoriile și va fi nevoit, la fel ca statul elen, să părăsească zona euro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Explozie la Combinatul chimic Azomureș! Un bărbat a fost rănit

Prețul petrolului va crește din nou! Țările OPEC au anulat negocierile

Klaus Iohannis, consultări cu conducerea Parlamentului şi cu membri ai Comisiilor de Învăţământ din cele două camere, la Palatul Cotroceni

Horoscop 19 Septembrie 2021: Taurii au parte de surprize plăcute, Leii vor avea o zi plină de peripeții

Europa se zdruncină cumplit! Nenorocirea care ne așteaptă în curând. Vin vremuri grele

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Milioane de români, sub RESTRICȚII. Intră în vigoare de duminică. Mare atenție!

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies