Nu e de mirare ca nu se ingrasa! Dana Rogoz mananca sanatos: "Am facut un tort de morcovi. E delicios"

Prezentatoarea tv i-a facut cadou tatalui sau un tort din morcovi pe care l-a laudat cititorilor ei de pe blog.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere kalooga_36441" Sambata trecuta a fost petrecerea pentru ziua tatalui meu, iar eu i-am facut un tort. M-am gandit sa fie unul ceva mai sanatos, asa ca am facut pentru prima oara un tort de morcovi. Suna ciudat, dar n-aveti idee cat de bun e pana nu il incercati. Reteta, pas cu pas, aici: Cum poate incepe altfel o reteta a unui astfel de tort daca nu curatand niste morcovi. 6 la numar, ca in prima imagine. I-am ras apoi pe razatoarea mica. Intre timp, cuptorul trebuie pornit ca sa ajunga la 180 grade. Eu nu am termomentru la cel de unde stau acum, asa ca pur si simplu l-am pornit la foc mare si cat timp am pregatit aluatul era numai bine incalzit.

Intr-un vas am amestecat o cana de faina, doua lingurite cu varf de scortisoara (imi place foarte tare), un pliculet de zahar vanilat, unul de praf de copt si o jumatate de lingurita de sare. 4 oua intregi la temperatura camerei batute cu mixerul, peste care am pus o cana de zahar. Am amestecat cateva minute, pana cand zaharul s-a topit binisor. Am adaugat in compozitie si doua lingurite de esenta de vanilie. Peste compozitia formata din oua si zahar am turnat continutul amestecat din primul vas (cu faina, praful de copt si scortisoara). Le amestecati pe toate si la final aluatul ar trebui sa arate ca in imaginea de mai sus.
fara descriere
Ca tortul sa fie mai dulce (si mai bun), puteti pune in compozitie atat piure de ananas, cat si piure de mere (desi nu este obligatoriu). Eu am pus din ambele, caci nu imi lipseau in frigider. Am luat un compot cu ananas bucati si am pus doar o jumatate din conserva in robotul meu minune din bucatarie ca sa obtin cantitatea de piure de ananas necesara. Ananasul sau merele din aluat estompeaza gustul morcovilor (aproape de tot), asa ca unii prefera sa nu le puna, pentru un tort de morcovi mai basic/classy. Dupa cum vedeti au urmat morcovii rasi la inceput si nuca macinata bine de tot, cam 200 de grame. Am tapetat o forma cu unt si faina (nu radeti de forma mea de cozonac, dar nu aveam alta…) si am turnat frumos compozitia. Am lasat la copt pentru vreo 20 de minute.

Cum se obtine crema acestui tort

Foarte simplu: unt la temperatura camerei (cam un sfert de pachet); eu am pus margarina, caci nu aveam unt din pacate, dar a mers si asa. Va mai trebuie 300 de grame de crema de branza (am luat din cea light de la Philadelphia). Mai intai amestecati cu mixerul untul, ca sa fie mai pufos. Apoi adaugati branza, inca 1-2 lingurite de esenta de vanilie si putina coaja de lamaie rasa. Tot pentru aceasta crema va trebuie si 200 de grame de zahar pudra, pe care il turnati peste compozitie printr-o sita. Acestea sunt cantitatile din reteta, dar mie mi s-a parut  ca a rezultat cam putina crema, asa ca am mai adaugat atat crema de branza, cat si zahar si unt pana am ajuns sa am suficienta crema cat sa pun un strat mai gros in interiorul tortului si unul la suprafata.

Am taiat tortul o singura data la jumatate, dar fiecare face cum isi doreste. Crema poate fi pusa doar deasupra sau in doua straturi, cum preferati. Si ca sa arate mai dragut, deasupra cremei am pus cu ajutorul sitei nuca macinata foarte fin.

Am umplut golul formei mele de tort cu niste nuci, tot ca sa arate mai dragut cand l-am adus in fata invitatilor. Arata foarte “home made”. Dar stiti cat de bun e? Yummy! Merita sa-l incercati!",
a scris Dana Rogoz pe blogul ei.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate