Nu FOTOGRAFIATI buletinul de vot, ca sa nu ajungeti la POLITIE! Ce altceva nu aveti voie sa faceti in cabina!

Incercati sa nu fotografiati sau sa filmati buletinul de vot, ca sa nu ajungeti la politie. Ca sa nu aveti probleme, nu luati cu voi aparate foto in cabina.

Distribuie pe:

fara descriereLegea interzice sa filmati sau sa fotografiati cand votati. Asta pentru ca, anii trecuti au fost cazuri in care fotografia buletinului de vot cu stampila pusa pe un anumit candidat era folosita ca dovada pentru a obtine bani de la sustinatorii respectivului candidat. Daca sunteti suspectat ca v-ati vandut votul, riscati dosar penal.

Este interzis si accesul a mai mult de o persoana in cabina de vot. O a doua persoana poate intra in cabina de votare doar pentru a ajuta pe cineva care nu vede, nu stie sa citeasca ori nu-si poate folosi mainile pentru a vota. Cel care il ajuta pe votant nu poate fi insa membru al biroului electoral al sectiei de votare. Accesul unui insotitor alaturi de o alta persoana in cabina de vot nu poate fi acceptat decat pentru motive intemeiate, nu si pentru ca votantul nu stie cum sa-si exprime dreptul de vot.

In sectiile de votare este interzis accesul cu bauturi alcoolice. Insa persoanele aflate sub influenta bauturilor alcoolice au voie sa-si exprime votul, atata vreme cat nu perturba desfasurarea procesului electoral.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate