
In articol:
Reteta de fasole scazuta.
Cum se pregateste fasolea scazuta. Rețeta bunicii de fasole scazuta.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute
INGREDIENTE:
500 gr fasole alba boabe
1 ceapa
1 morcov
2 linguri cu varf zarzavat
4-5 cozi de ceapa verde
marar verde
patrunjel verde
4-5 linguri pasta de rosii de casa
3 linguri ulei
3 catei de usturoi
sare
piper
1/2 lingurita boia de ardei dulce
Reteta fasole scazuta
MOD DE PREPARARE:
Alegem fasolea sa nu aiba mizerie, o spalam in 2-3 ape, apoi o lasam la umflat, in apa fierbinte, 3-4 ore sau peste noapte. Dupa acest timp, punem intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot dam drumul la fasole si o fierbem cam 10 minute. Scurgem apa, punem alta dar clocotita si o punem iar pe flacara aragazului. Curatam ceapa si o taiem nu foarte mare. Patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam. Morcovul il radem de coaja apoi il facem cubulete, iar zarzavatul il spalam putin de surplusul de sare.
Citeste si: Reţete de post: Supă cremă de linte cu lămâie şi porumb
Citeste si: Retete de ciorba: Ciorba de fasole cu afumatura
Citeste si: Retete de post: Iahnie de fasole ca la mama acasa
Cozile de ceapa verde le spalam si le taiem rondele (sau puteti folosi o ceapa uscata). Intr-o tigaie punem uleiul la incins, punem ceapa verde si o inabusim 1 minut, apoi adaugam pasta de rosii. Amestecam bine, punem cateva linguri din zeama in care a fiert fasolea, lasam sa inceapa sa clocotesca si adaugam boabele de fasole scurse.
Citeste si: Fasole cu ciolan reteta. Asa mananca tot romanul de 1 Decembrie
Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei dulce si lasam la scazut cam 5 minute. Cand este gata presaram marar verde tocat, apoi este numai buna de servit.