Nu mai arunca coaja de pepene! Uite ce poti sa faci cu ea! E delicioasa!

Putini sunt cei care stiu ca pot folosi coaja de pepene pentru o dulceata delicioasa. E pacat sa o arunci!

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereO poti utiliza pentru a pregati cateva borcanele cu o dulceata cu totul si cu totul speciala.

Ingrediente:

1 kg coajă groasă de pepene verde
1 kg zahăr
1,5 l apă rece
zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Cojile de pepene se spală bine. Partea verde se înlătură cu un cuţit bine ascuţit. Se păstrează partea albă şi un strat subţire de miez roşu. Feliile de pepene se taie apoi cubuleţe de aproximativ 2 cm.

Se pun la fiert în apă rece, într-o cratiţă adâncă. Când s-au înmuiat şi au devenit sticloase, se scot cu o sită, se trec rapid printr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.

În apa în care au fiert se pune zahărul. Se lasă la foc potrivit, până când se leagă siropul.

În acest moment, pepenele se întoarce în cratiţă, se pune zeama de lămâie şi se mai dă în câteva clocote.

sursa: feellikecooking.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate