Nu o să-ți vină să crezi. Britanicii, obligați să știe româna. Chiar în Anglia

Cetățenii britanici din Marea Britanie sunt obligați să vorbească limba română. Nu, nu este o glumă, ci o condiție de angajare în cadrul unui proiect.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Nu o să-ți vină să crezi. Britanicii, obligați să știe românește. Chiar în Anglia
Nu o să-ți vină să crezi. Britanicii, obligați să știe românește. Chiar în Anglia


In articol:

Cetățenii englezi din Marea Britanie, care vor să lucreze în agricultură, trebuie să știe românește. ”Culege pentru Marea Britanie” (”Pick for Britain”) e un proiect guvernamental care se adresează britanicilor rămași fără loc de muncă în această perioadă.

Englezii sunt încurajați să se angajeze ca muncitori agricoli la ferme, pentru a-i sprijini pe producătorii locali, iar pentru asta li se pune o condiție esențială: să știe să vorbească română sau bulgară. Deși produce un efect paradoxal, situația este de înțeles din moment cei mai mulți lucrători sunt veniți din România și Bulgaria. 

De ce a ajuns Marea Britanie în situația asta

Producătorul de produse alimentare S&A, din Kent, este una dintre companiile care a apelat la platforma online a guvernului, unde se recrutează britanici în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă pentru a acoperi golurile din sectorul agricol în această vară, relatează The Sun.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

S&A are nevoie de muncitori asistenţi pentru irigaţii și, în ciuda faptului că website-ul se adresează britanicilor temporar fără muncă, anunţul companiei precizează pentru cei interesați că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare!

Idee de business: meditații în limba română în Marea Britanie

Anunțul postat de S&A menționează că ”asistenţii la irigare” vor fi plătiți cu sume cuprinse între 8,21 şi 8,98 lire sterline pe oră.

”Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi fluent română şi/sau bulgară. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii”, se precizează în anunț. 

S&A se descrie ca fiind un ”cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”.

Departamentul care supraveghează campania ”Pick for Britain” nu a reacţionat încă.

Anunțul poate aduce și o variantă ce pare nerealistă: ca românii cu studii superioare sau aflați în curs de absolvire a unei universități să ofere, contra cost, meditații britanicilor care vor să lucreze în agricultură. 


Citește și:

Alin Roșieanu, un polițist rănit grav într-un accident rutier, a murit. Tânărul gorjean s-a stins din viață, după ce oamenii au donat sânge pentru a-l salva

Coșmarul unei copile de 12 ani, violată de tată și de fratele mai mare. Chinurile groaznice prin care fata a trecut de la vârsta de zece ani

Două tinere lovite brutal pe stradă, din simplul motiv că una din ele purta fustă scurtă. Agresorul, reținut de polițiști

Sfatul zilei, vineri, 25 septembrie 2020! Leii se bucură de succes pe toate planurile

S-a făcut dreptate în cazul Valentinei! Românca a fost violată teribil, bătută și sufocată cu un sac de soțul ei

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies