Nu o să-ți vină să crezi. Britanicii, obligați să știe româna. Chiar în Anglia

Cetățenii britanici din Marea Britanie sunt obligați să vorbească limba română. Nu, nu este o glumă, ci o condiție de angajare în cadrul unui proiect.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Nu o să-ți vină să crezi. Britanicii, obligați să știe românește. Chiar în Anglia


In articol:

Cetățenii englezi din Marea Britanie, care vor să lucreze în agricultură, trebuie să știe românește. ”Culege pentru Marea Britanie” (”Pick for Britain”) e un proiect guvernamental care se adresează britanicilor rămași fără loc de muncă în această perioadă.

Englezii sunt încurajați să se angajeze ca muncitori agricoli la ferme, pentru a-i sprijini pe producătorii locali, iar pentru asta li se pune o condiție esențială: să știe să vorbească română sau bulgară. Deși produce un efect paradoxal, situația este de înțeles din moment cei mai mulți lucrători sunt veniți din România și Bulgaria. 

De ce a ajuns Marea Britanie în situația asta

Producătorul de produse alimentare S&A, din Kent, este una dintre companiile care a apelat la platforma online a guvernului, unde se recrutează britanici în şomaj tehnic sau fără locuri de muncă pentru a acoperi golurile din sectorul agricol în această vară, relatează The Sun.

S&A are nevoie de muncitori asistenţi pentru irigaţii și, în ciuda faptului că website-ul se adresează britanicilor temporar fără muncă, anunţul companiei precizează pentru cei interesați că este obligatorie cunoaşterea limbii române sau a celei bulgare!

Idee de business: meditații în limba română în Marea Britanie

Anunțul postat de S&A menționează că ”asistenţii la irigare” vor fi plătiți cu sume cuprinse între 8,21 şi 8,98 lire sterline pe oră.

”Pentru a solicita o poziţie calificată, va trebui să vorbiţi fluent română şi/sau bulgară. Limba engleză este esenţială pentru anumite poziţii”, se precizează în anunț. 

S&A se descrie ca fiind un ”cultivator, importator, exportator şi ambalator de fructe moi şi sparanghel”.

Departamentul care supraveghează campania ”Pick for Britain” nu a reacţionat încă.

Anunțul poate aduce și o variantă ce pare nerealistă: ca românii cu studii superioare sau aflați în curs de absolvire a unei universități să ofere, contra cost, meditații britanicilor care vor să lucreze în agricultură. 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate