Nu te asteptai sa auzi asta in 2015: "Nu poţi pune pe picior de egalitate o femeie care-şi alăptează copilul şi un bărbat"

Preşedintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni că femeile nu pot fi egale cu bărbaţii şi le-a criticat dur pe feministe, acuzându-le că se opun maternităţii.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriere"Religia noastră (islamul) a definit un loc pentru femei (în societate): maternitatea", a spus Erdogan la Istanbul, în faţa unui public alcătuit în mare parte din femei, la un summit pe tema justiţiei şi femeii.

"Anumite persoane pot înţelege acest lucru, altele nu. Nu poţi să explici acest lucru feministelor, pentru că ele nu acceptă ideea-însăşi de maternitate", a adăugat şeful statului turc.

El a dat asigurări că bărbaţii şi femeile nu pot fi trataţi în acelaşi fel, "pentru că este împotriva naturii umane".

"Caracterul, obiceiurile şi fizicul lor sunt diferite (...). Nu poţi pune pe picior de egalitate o femeie care-şi alăptează copilul şi un bărbat", a insistat el.

"Nu poţi cere unei femei să facă toate tipurile de muncă pe care le face un bărbat, ca în regimurile comuniste", a mai spus preşedintele Erdogan. "Nu poţi să le ceri să iasă şi să sape pământul, este contrar naturii lor delicate", a adăugat el.

Partidul lui Erdogan, care se află la conducerea Turciei din 2002, este acuzat cu regularitate de către critici de o derivă autoritaristă şi că vrea să islamizeze societatea turcă, în special prin limitarea drepturilor femeilor.

Actualul preşedinte, care a condus Guvernul timp de 11 ani înainte să fie ales la conducerea statului în august, a provocat în multe rânduri furia unor mişcări feministe turceşti din cauza încercării de a limita, fără succes, dreptul la avort şi pentru că le-a recomandat femeilor să nască cel puţin trei copii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate