
Fie ca trebuie sa tai o felie de pepene, sa faci cuburi de gheata sau sa pui pestele pe gratar, te poti descurca foarte bine si daca nu esti tare priceput si indemanatic.
Iata sapte secrete sugerate de foodstory.ro:
1. Pastreaza cutia de inghetata intr-o punga
Este secretul prin care inghetata nu va fi tare ca piatra atunci cand o scoti din congelator.
2. Cel mai bun mod in care poti taia pepenele rosu
Este unul din trucurile care iti vor fi de mare ajutor vara asta. In loc sa te chinui sa tai felie cu felie, am gasit o metoda prin care poti portiona un sfert de pepene odata.
3. Cuburi de gheata perfecte
Daca vrei cuburi de gheata prin care sa poti privi ca prin sticla, ai nevoie de urmatorul truc: fierbe apa filtrata, lasa-o sa se raceasca si abia apoi pune-o in tavitele speciale. In spatele acestui truc stau niste explicatii stiintifice, dar rezultatul este cel care ne intereseaza cel mai tare. Cuburile de gheata vor fi limpezi. E meteoda perfecta mai ales daca vrei sa faci cuburi speciale pentru cocktailuri cu fructe incorporate in ele.
4. Cea mai buna metoda sa racesti repede vinul
Daca iti place vinul simplu, fara sa il diluezi cu apa, cu siguranta ca nu ai apela la cuburile de gheata clasice. Solutia salvatoare sunt boabele de struguri inghetate. Nu schimba gustul si nici nu dilueaza bautura din pahar.
5. Gateste pestele pe felii de lamaie
Nu vei mai avea problema pestelui lipit de gratar daca pui in aplicare acest truc.
6. Cel mai usor mod de a folosi unt in retete
E un truc eficient pe care il vei iubi atunci cand vrei sa faci aluat de tarta, briose, muffins sau biscuiti. Rade untul foarte rece pe o razatoare obisnuita si adauga-l in reteta. Il poti folosi asa si pentru paine prajita, piureuri sau legume la cuptor. Se va topi mai repede.
7. Altfel de apa plata cu lamaie
Vara avem nevoie de hidratare suplimentara. Daca iti place apa plata cu lamaie, poti sa adaugi felii de lamaie sau lime in cuburi de gheata mari, facute in tava de briose.
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro