”Nu vom scăpa de virus în acest an”. Anunțul făcut de OMS privind pandemia de COVID-19

Marți, 18 ianuarie, OMS a făcut un nou anunț privind pandemia de COVID-19.

Autor: Maria Georgiana

In articol:

Covid-19 a făcut ravagii în toată lumea, iar populația așteaptă din moment în moment să scape de pandemia de coronavirus, însă OMS a anunțat astăzi, 18 ianuarie, că nici anul acesta nu va reveni totul la normal.

Așadar, specialiștii au explicat că este posibil ca virusul să nu dispară niciodată, dar dacă se va ajunge la un număr mai mare de persoane vaccinate și incidența cazurilor va fi în scădere, totuși ar fi posibil ca totul să fie ținut sub control.

Specialiștii OMS, despre trecerea de la pandemie la endemie

În cadrul unei dezbateri online, medicul Michael Ryan a vorbit despre o posibilă trecere de la pandemie la endemie în ceea ce privește COVID-19. Astfel, acest lucru nu înseamnă că virusul nu va mai fi periculos, asta pentru că va exista în continuare.

„Oamenii pun în opoziţie pandemia şi endemia, însă malaria endemică ucide sute de mii de oameni, HIV este endemic, violenţa endemică există în oraşele noastre.(...) Endemic, în sine, nu înseamnă ceva bun, endemic înseamnă pur şi simplu că virusul este acolo pentru totdeauna”, a declarat medicul Michael Ryan.

Citeste si: O cântăreață din Cehia a murit, după ce s-a infectat intenționat cu COVID-19 pentru a scăpa de vaccin. Fiul ei, acuzații dure privind mișcarea antivaccin

Totodată, același specialist a mai specificat că pandemia nu va lua sfârșit în acest an și de asemenea, este posibil să nu scăpăm de acest virus niciodată, însă se va putea pune capăt urgenței de sănătate publică la nivel internațional, doar dacă vom ajunge la ”o rată de incidenţă cât mai mică posibil, cu un maximum de vaccinări,

pentru ca nimeni să nu mai moară”.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Nu vom scăpa de virus în acest an.

Poate că nu vom eradica niciodată acest virus. Virusurile care provoacă pandemii au tendinţa de a face parte din ecosistem. Putem însă să punem capăt urgenţei de sănătate publică la nivel internaţional (nivelul de alertă cel mai ridicat decretat de OMS- n.r.).(...) Trebuie să ajungem la o rată de incidenţă cât mai mică posibil, cu un maximum de vaccinări, pentru ca nimeni să nu mai moară. Atunci va fi sfârşitul urgenţei de sănătate publică şi va fi sfârşitul pandemiei”, a mai adăugat același specialist.

Ce a anunțat OMS privind pandemia de COVID-19

Fotografie cu scop ilustrativ

[Sursa foto: PixaBay]

 Directorul general al OMS: „Pandemia este departe de a se fi terminat”

Potrivit directorului general al OMS, ”pandemia este departe de a se fi terminat”, asta deorece varianta Omicron  a virusului face ravagii în toată lumea. Deși această tulpină are simptome mult mai ușoare decât celelalte variante ale Covid-19, aceasta este extrem de periculoasă, provocând numeroase decese la nivel internațional. Mai mult decât atât, directorul OMS a mai precizat că există posibilitatea să apară alte noi tulpini ale acestui virus.

″Omicron continuă să se răspândească pe planetă(...) Nu vă păcăliţi, Omicron provoacă spitalizări şi decese, şi chiar cazurile mai puţin grave sufocă sistemele de sănătate! Această pandemie este departe de a se fi terminat şi, ţinând cont de creşterea incredibilă a Omicron în lume, este probabil să apară noi variante”, a atenţionat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o conferinţă de presă la Geneva.

Citeste si: Elevii care lipsesc de la ore, de frica să se infecteze cu COVID-19, se aleg cu absențe. Ministrul Educației a venit cu explicații

Privind vaccinurile împotriva noului coronavirus, în viitor cele trei sau patru injecţii cu doze anti-COVID-19 ar putea fi considerate drept numărul normal de doze pentru a evita formele cele mai severe de coronavirus. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă cu Sorina, fosta iubită a lui Nicolae Guță? Trebuia să fie operată, dar medicii din Turcia au luat o decizie radicală. Ce i-au găsit în sânge?

Robert, criminalul din Iași dat în urmărire internațională după ce a fost acuzat de moartea propriei soții, s-a predat! Fugise în Italia împreună cu băiețelul său

VIDEO Pericol în SUA! Doi rechini au fost filmați chiar lângă mal în timp ce în apă erau oameni: „Ieșiți din apă!”

Vlăduța Lupău a dezvăluit cum a avut loc cererea în căsătorie

L-au LICHIDAT pe loc! Toată Rusia este în DOLIU

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Țara care își pierde populația în timp record. Este cel mai puternic declin cunoscut vreodată

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies