Nu vor mai fi actualizări Android pe Huawei?

Scenariile potrivit cărora telefoanele Huawei nu vor mai beneficia de actualizări Android din cauza divergențelor dintre americani și grupul chinez au stârnit neliniște în rândul celor ce sunt utilizatori fideli ai acestui tip de smartphone.

Distribuie pe:

fara descriere

Faptul că sfârșitul actualizărilor Android ar putea ridica complicații în rândul utilizatorilor a făcut ca totul să creeze o panică de amploare. Este pe atât de dramatic pe cât sună, însă producătorii mărcii Huawei caută alternative.

Nu este vorba strict despre această companie și altele fiind cele care fac parte din lista de societăți străine etichetate ca fiind „riscante” pentru securitatea națională.

Pentru că Huawei este una dintre aceste societăți, deci firmele americane nu pot derula afaceri cu acesta, direcția în care se îndreaptă lucrurile pare să fie îngrijorătoare. Problema vizează și faptul că cei care utilizează dispozitive Huawei vor beneficia doar de versiunea Open Source a softului Android. Altfel spus, nu vor mai avea posibilitatea de a accesa o serie de aplicatii, dar nu pot putea fi nici beneficiari ai unor servicii care sunt proprietate Google.

În prezent, fondatorii Huawei caută o modalitatea prin care să asigure utilizatorilor experiențe plăcute, respectiv prin efectuarea unor actualizari de la Android tip Open Source Projet. Desigur, lucrurile sunt încă in discuție.

Ce spun specialiștii Huawei?

Potrivit acestora, actualizările de securitate, respectiv serviciile post vânzare vor fi în continuare realizate. Este valabil pentru toate dispozitivele care au fost fabricate, începând de la smartphone-uri și până la tablete. Se aplică aceste actualizări atât în cazul dispozitivelor vândute, cât și a celor care sunt încă în stocuri. Planul acestora este de a dezvolta un ecosistem software sustenabil și totodată sigur, pentru ca toți cei care utilizează dispozitive Huawei să aibă parte de experiențe optime.

Legat de consecințele de moment pe care le poate avea tot ceea ce se întâmplă vizavi de acest subiect, faptul că există lansări constante a versiunilor de Android poate ridica probleme de securitate. Sunt update-uri care mai departe trebuie executate de către producătorul chinez.

Cum influențează această situație utilizatorii și piața accesoriilor mobile?

Deja mulți dintre cei care utilizează acest model de smartphone au avut în vedere achiziționarea de accesorii de protecție, pentru a avea siguranța că nu vor rămâne fără soluții privind protecția.

Unii dintre furnizorii de accesorii mobile, respectiv de huse de protecție, au stopat reaprovizionarea stocurilor cu astfel de articole.

Din dorința de a se plia pe preferințele publicului beneficiar al acestei mărci de telefoane mobile, GSMnet pune în continuare la dispoziția acestuia accesorii telefoane Huawei într-o gamă diversificată. Cei interesați găsesc în cadrul magazinului online soluții variate, moderne și durabile de la huse, cabluri, încărcaătoare, dock-uri și suporturi.

Costurile variază în raportul cu tipul produsului și specificațiile tehnice ale acestuia. Chiar dacă situația Huawei este încă neclară la ora actuală, specialiștii în domeniul GSM vor căuta să găsească soluții pentru clienții fideli acestei mărci de dispozitive.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate