Numărul românilor care rămân fără loc de muncă crește alarmant de la o zi la alta. Câți români au fost concediați în ultimele două zile

Ministerul Muncii a anunțat că în ultimele două zile 155.000 de români au fost concediați și alți 800.000 au fost trimiși în șomaj tehnic.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Ministerul Muncii anunţă că la data de 1 aprilie sunt înregistrate aproape 795.291 de contracte de muncă suspendate, cele mai multe în industria prelucrătoare şi peste 155.000 de contracte care au încetat, în domeniul comerţului, industriei prelucrătoare şi construcţiilor, anunță News.ro.

Citeste si: Tuncay Ozturk, adevarul despre mastile medicale: "Nu mai cheltuiti banii degeaba"

Anunțul oficial al Ministerului Muncii. Situația contractelor de muncă din România 

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a prezentat miercuri  datele cu privire la situaţia contractelor de muncă suspendate (şomaj tehnic)/încetate, înregistrate la Inspecţia Muncii.

Au fost suspendate, fiind instituit şomajul tehnic, 795.291 de contracte individuale de muncă. Dintre acestea,  207.688 sunt în industria prelucătoare, 156.361 –  comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor şi 110.667 – hoteluri şi restaurante.

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Citeste si: Dezvăluirile cutremurătoare ale unei femei însărcinate din Suceava: „Ni s-a sugerat să naștem acasă”

Numărul contractelor individuale de muncă încetate  este de155.675 din care: 30.873 - comerţ cu ridicata şi amănutul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 27.174 - industria prelucrătoare,        19.254 - construcţii.

Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente, dosarele în vederea obţinerii acestor bemeficii putând fi depuse începând de miercuri.

Citeste si: Ce aveți voie să faceți pe durata stării de urgență. Precizări privind Ordonanțele Militare

Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

Urmatorul articol
Citește și:

Alexandru Rafila, declarații înfiorătoare despre numărul real al cazurilor de infectare cu coronavirus din România: „Probabil de cel puțin trei ori mai multe”

Familia Regelui Cioabă, în doliu! Fratele lui Ioan Cioabă și soția lui au murit în aceeași zi, după ce ea a fost confirmată cu coronavirus

Trebuie sa dezinfectezi toata mancarea pe care o cumperi? Recomandarile expertului

Alte trei decese ale unor persoane infectate cu coronavirus! Două femei din București și un bărbat din Timiș: "A murit la 45 de minute după prezentarea în UPU- SUU...

Moarte cumplită a unui bărbat. Și-a găsit sfârșitul după ce a mâncat lemn-dulce în exces

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies