Nume care se sărbătoresc Sf Andrei. Cui spui La multi ani pe 30 noiembrie

Cui să spui La mulți ani de Sfântul Andrei, sărbătorit luni, 30 noiembrie. Lista completă a numelor.

 Nume care se sărbătoresc Sf Andrei
Sfântul Andrei: Lista celor care se sărbătoresc pe 30 noiembrie[Sursa foto: Shutterstock]
Autor: Mihaela Costin

In articol:

Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României și unul dintre cei mai apreciați sfinți de către români, este cinstit în fiecare an pe data de 30 noiembrie.

Cei care-i poartă numele sunt sărbătoriți în această zi și primesc urări de La mulți ani de Sf Andrei. Iată cine își sărbătorește ziua onomastică în ultima zi din noiembrie.

Nume care se sărbătoresc Sf Andrei. Lista completă a sărbătoriților:

 • Andreea
 • Andrei
 • Andreia
 • Andrea
 • Andra
 • Andrada
 • Andraș
 • Andruș
 • Andruța
 • Andreas
 • Andrias
 • Andries
 • Adi
 • Andi
 • Andu
 • Andru
 • Andreiu
 • Edra
 • Endre
 • Deia
 • Deea

Rugăciune de Sf Andrei. Se rostește seara

Se spune că rugăciunea către Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, îți aduce prosteritate, sănătate și mîntuirea păcatelor.

„Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim.

Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate, iar Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii; nu ne lăsa, Doamne; nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta, dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea.
Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”.

 Nume care se sărbătoresc Sf Andrei
Tradiții și superstiții de Sf Andrei

Tradiții și superstiții de Sfântul Andrei

Cea mai cunoscută dintre tradițiile Sfântului Andrei este cea referitoare la punerea grâului la încolțit. Credincioșii marchează astfel începutul iernii.

Atunci când pui grâu la încolţit de Sf. Andrei aduce noroc şi belşug în casă, dar poate arăta cum va fi anul următor. În noaptea de revelion se verifică planta şi, în funcţie de cum creşte aceasta, persoana care l-a pus la încolţit va avea sau nu noroc material, belşug şi împliniri în anul ce vine. Atunci când grâul este des, se spune că urmează luni pline de prosperitate.

Pentru ca grâul să fie cât mai bogat, este important să aibă parte de căldură. De asemenea, boabele nu trebuie mișcate, pentru a nu se rupe germenii, lucru care, spun cunoscătorii, ar fi aducător de ghinion.

Mesaje de Sfântul Andrei 2020

„Cu ocazia zilei Sfințișorului tău, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămâna de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire si iubire. La mulți ani!”

Citeste si: Ce note au obținut la BAC vedetele. Adriana, fiica cea mică a lui Adrian Minune nu a fost prea norocoasă- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„De ziua numelui tău, îți doresc tot binele din lume, noroc, fericire și sănătate și să ți se îndeplinească toate dorințele pe care o să ți le pui. La mulți ani!”

„E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău și de aceea este o zi specială! La Mulți Ani!”

„Andreea, îți urez să ai o viață senină ca răsăritul de soare iar sufletul să-ți fie curat ca neaua. Îți urez o zi de neuitat și un călduros La Mulți Ani!”

„Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile sa te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Andrei cât mai frumoasă!”

Citeste si: De ce se pune usturoi la geamurile casei în noaptea Sfântului Andrei

„Din mici crenguțe de brad, din flori si din iubire ți-am împletit un La Mulți Ani aducător de Fericire! La mulți Ani Andrei/Andreea!”

„Îți doresc ca de ziua numelui tău să ți se împlinească toate dorințele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de bucurii în viață și îți urez un sincer La Mulți Ani!”

„Îți urez La mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul Andrei pe care îl reprezinți, să-si coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioara.

„Sper ca ziua numelui tău să îţi aducă multe motive de a sărbătorii. La mulţi ani, Andrei/ Andreea!”

„De ziua numelui tău cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La multi ani, Andrei!”

„Este doar încă o Sfântă, dar cea mai frumoasă dintre toate cele sfinte, căci este ziua ta! La mulți ani, iubitul/iubita!”

„Apostulul Andrei să îţi călăuzească paşii, să îţi aducă bucurie în suflet şi să fie întotdeauna cu tine! La mulţi ani!”

„Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieţii tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ţi aducă fericire şi bucurie. La mulţi ani de Sfântul Andrei!”

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tradiţii de Sfântul Andrei 2020: Ce NU este bine să faci în această zi sfântă? Aduce ghinion

Sfantul Andrei data. Când îl sărbătorim pe ocrotitorul României

Viața Sf. Andrei. Povești neștiute despre ocrotitorul românilor

Veşti deosebite. Zodiile care vor intra sub protecția astrelor

Informație de ultimă despre DELIA! Anunțul venit chiar acum despre vedeta TV

"Am vrut să țin acest regim" Giulia Nahmany ține o dietă drastică! A slăbit 35 de kilograme într-un timp record

Ungurii dau o nouă lovitură în Transilvania. A fost creată o structură completă de învățământ în limba maghiară

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies