O adolescentă de 16 ani a suferit o reacție adversă extrem de neplăcută la vaccinul Pfizer BioNtech! A intrat în șoc anafilactic și a rămas inconștientă preț de câteva minute

Potrivit medicilor, fata nu avea în istoricul medical antecedente alergice! Iată în ce stare este acum copila.

Vaccinare anti-COVID
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

omente de groază pentru o adolescentă, în vârstă de 16 ani, din Maramureș. Copila, cu acordul părinților, s-a imunizat anti-COVID din dorința de a fi protejată în fața virusului SARS-CoV-2.

Ea împreună cu toți membrii familiei ei s-au prezentat la centrul de vaccinare pentru a fi imunizați anti-COVID cu Pfizer BioNtech, însă ce a urmat nu a putut anticipa nimeni. Organismul fetei a reacționat dur la ser, iar conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș aceasta a avut stări foarte neplăcute: șoc anafilactic, hipotensiune arterială, desaturare și pierderea temporară a cunoștinței. 

Vaccinare anti-COVID
Vaccinare anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

O adolescentă a intrat în șoc anafilactic după ce s-a imunizat cu serul de la Pfizer BiNtech 

Copila a fost vaccinată cu acordul părinților și tot împreună cu ei a venit la centrul de imunizare din Ulmeni, județul Maramureș, pentru a i se administra serul de la Pfizer. 

Citeste si: A fost raportată o nouă reacție adversă la vaccinul anti-COVID produs de Pfizer BioNtech: „Simţi ca și cum ai...”

La scurt timp, copila a intrat în șoc anafilactic, iar conform unei raportări a Comitetulului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, adolescenta de 16 ani a manifestat și hipotensiune arterială, desaturare și pierderea temporară a cunoștinței.

În istoricul medical al copilei nu au existat antecedente alergice.

Citeste si: Mirela Vaida, din nou în pericol. Agresoarea ei umblă liberă pe străzi și atacă alți oameni- bzi.ro

Citeste si: Se complică situația în procesul în care Arafat și Voiculescu sunt chemați să explice riscurile vaccinării anti-COVID! Dosarul, plimbat de la o instanță la alta! EXCLUSIV

Cadrele medicale de la centrul de vaccinare i-au acordat primul ajutor și au reușit să o stabilizeze pe asolescentă, ia mai apoi a fost transportată cu ambulanța la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, pentru mai multe investigații de specialitate și pentru a rămâne sub supravegherea medicilor. Fata și-a revenit și a plecat pe propriile picioare acasă. 

Câte reacții adverse la vaccinul anti-COVID au fost raportate în România 

Campania de imunizare împotriva virusului SARS-CoV-2 a debutat anul trecut, pe 27 decembrie, iar până astăzi, 19 aprilie, au fost vaccinate 4.306.981 de persoane. 3.474.835 au primit serul de la Pfizer BioNTech, 353.813 au fost vaccinați cu Moderna, iar 478.333 cu Astra Zeneca. 

Citeste si: Lora, reacții adverse după rapel! Ce simptome severe a avut artista: „Nu mă puteam ridica”

În total, au fost raportate 12.987 cazuri de reacții adverse atât de tip local, cât și geral. Cele mai multe au fost înregistrate la vaccinul Pfizer BioNtech, însă asta poate fi pusă pe seama faptului că au fost administrate și cele mai multe doze. Astfel, 1.013 de oameni au raportat că au prezentat reacții adverse de tip local, iar 5,017 de tip general. În cazul Moderna au fost raportate 204 cazuri de tip local și 972 de tip general, iar în cazu serului produs de Astra Zeneca, 118 reacții adverse de tip local, iar 5.663 de tip general.

Sursa info: vaccinare-covid.gov.ro

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vedetele din România care au avut coronavirus. A trecut un an de la primul caz de COVID-19 înregistrat în țara noastră

Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva noului coronavirus! Cu ce ser a fost imunizat președintele Rusiei

Când începe vaccinarea în cabinetele medicale cu Johnson & Johnson și AstraZeneca? Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului

Horoscop Zilnic Joi 13 Mai 2021: Se anunță o perioadă bună din punct de vedere energetic și prosperă

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

Surpriza anului! Țiriac se însoară din nou! I-a dat deja inelul: viitoare soție este și ea super celebră

Istoria secretă. Adevărul despre bomba atomică a lui Nicolae Ceaușescu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies