O altă tornadă în România! Este a doua în ultimele zile

O altă tornadă a avut loc în România. Este a doua în ultimele zile.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

De data acesta, tornada a avut loc în Localitatea Cuza-Vodă din județul Călărași, în urmă cu o oră. În imagine se poate observa cât de mare este tornada. Imaginea a fost postată chiar pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Călărași.

fara descriere

Cod roșu pentru Ialomița și Călărași

În urmă cu puțin timp, ANM a emis o avertizare COD ROȘU în județele Ialomița și Călărași, care vizează fenomene meteorologice imediate - vânt cu peste 100-110 km/h, cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, averse torențiale ce vor cumula cantități de 30-35 l mp.

În zonele de manifestare a fenomenelor au fost transmise mesaje de avertizare către populație prin sistemul RO-ALERT.

Citeste si: Avertizare COD ROȘU pentru Ialomița și Călărași. Anunțul meteorologilor

Citeste si: Cod galben pentru jumătate din țară, inclusiv Capitala în următoarele două zile. Vremea va fi deosebit de rece

Avertizare cod roșu în Ialomița și Călărași

La nivelul celor două județe au fost activate Grupele Operative ale ISU și au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forțelor și mijloacelor de intervenție.

În cazul apariției situațiilor de urgență, peste 180 pompieri militari cu 100 de autospeciale și mijloace tehnice sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației. În funcție de evoluția situației din teren, echipajele de salvatori pot fi suplimentate imediat cu personal alertat din turele libere.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate