O altă viață la mall. Care sunt măsurile de siguranță impuse

Marile centre comerciale iau şi ele măsuri de siguranţă pentru redeschidere. Porţi cu termoscanere, covoare cu dezinfectant şi semne pentru distanţare sunt doar câteva dintre schimbările pe care le veţi vedea în mall-uri.

Distribuie pe:

Autor: R.B.

fara descriere

Deocamdată se vor deschide doar magazinele cu acces stradal, iar pentru cei care rămân închişi, a venit totuşi o veste bună de la Guvern: şomajul tehnic se prelungeşte până la 1 iunie.

Măsuri de protecţie sanitară sunt luate încă de la intrarea în centrul comercial. Accesul clienţilor va fi limitat, astfel încât să fie doar un client la 10 metri pătraţi.

Citeste si: I-au găsit trupul pe plajă, aproape de mare, după ce familia o dăduse dispărută! Cine era tânăra

Cand vor intra in mall oamenii vor fi verificati cu ajutorul unui termoscaner, iar daca temperatura este mai mare de 37 de grade atunci acestia nu vor putea intra in centrul comercial.

Tot la intrare sunt amplasate şi covoraşe îmbibate cu soluţie dezinfectantă. Mai departe, pe podea, sunt lipite - din doi în doi metri, semne care îi vor ajuta pe vizitatori să păstreze distanţa. De asemenea, şi scările rulante sunt însemnate astfel încăt între oameni să fie o diferenţă de 4 trepte. Şi cei care vor folosi liftul vor trebui să respecte nişte reguli.

fara descriere

Citeste si: Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă pentru toți românii! "Am motivele mele, bazate pe ce am trăit în ultima perioadă..."

Distanţa de un metru şi jumătate între persoane trebuie păstrată şi atunci când ne aşezăm pe bancă. Pentru a face asta trebuie să respectăm indicatoarele lipite pe bancă şi să ne aşezăm în dreptul săgeţilor.

Zona de food court este complet shimbată. Dacă în mod obişnuit, oamenii stăteau în număr mare la mese, de acum vor avea voie maximum două persoane, dar mai e mult chiar si pana la o astfel de schimbare.

Citeste si: Ludovic Orban a anunțat decretarea stării de alertă începând cu ora 00:00! „Este clar că riscul de infectare creşte”

De altfel, restricţii sunt în toate zonele din mall. La toaletă, de pildă, nu vor avea voie să intre mai mult de 3 persoane în acelaşi timp.

Toate suprafeţele frecvent atinse sunt dezinfectate constant, iar pe holurile mall-ului circulă permanent un nebulizator care curăţă aerul. Pentru toate acestea, reprezentanţii centrului comercial au plătit peste trei sute de mii de euro. Deocamdată, însă, rămân deschise doar magazinele cu acces stradal, farmaciile, supermarketurile, curăţătoriile si magazinele de optică medicală.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate