O analiza interesanta! Cum arata alegatorul lui Ponta si cum arata cel al lui Iohannis!

Vladimir Ionaş, sociolog Avangarde, a făcut o analiză a celor care în primul tur nu au ieşit la vot, dar au venit în turul doi, în număr de circa 1,7 milioane de persoane.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereDintre aceştia, 67% l-au ales pe Klaus Iohannis. Cei mai mulţi dintre ei sunt din Transilvania (42%) şi din mediul urban (58%). Totodată, 26% au studii superioare, 44% au liceul sau şcoala postliceală şi 30% au studii primare.

Rezultatele finale ale CURS Avangarde au fost - Klaus Iohannis - 52,16%, iar Victor Ponta - 47,48%. Aceste rezultate sunt doar la nivelul secţiilor de vot din România, fără să fie luate în considerare secţiile din diaspora. Potrivit lui Ionaş, "nimeni nu a avut până astăzi (şi nu cred că va avea cineva prea curând) operatori în secţiile din străinătate".

Bucureştiul, prin prezenţa masivă şi votul acordat lui Iohannis, a reuşit să acopere votul obţinut de Ponta în Moldova, iar Transilvania a acoperit Muntenia. Klaus Iohannis a câştigat încrederea tinerilor din categoria de vârstă 18-30 de ani (peste 70%) şi în rândul celor din categoria de vârstă 31-60 de ani (peste 54% din voturi). Ponta a fost votat de 69% dintre cei de peste 61 de ani.

Citeste mai multe pe gandul.info


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate