
In articol:
- Cum se simte pacientul care a fost vaccinat cu serul greșit
- „Desfășurarea actului medical trebuie să se deruleze în strictă concordanță cu instrucțiunile și procedurile elaborate la nivelul CNCAV”
Eroare din partea unei asistente de la un centru de vaccinare din Târgu-Jiu. În loc să vaccineze un pacient cu serul de la Pfizer, aceasta i-a administrat vaccinul de la Moderna, la rapel.
Bărbatul a stat sub atenta supraveghere a medicilor. Iată care este starea lui în aceste momente.
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]
Cum se simte pacientul care a fost vaccinat cu serul greșit
Bărbatul s-a prezentat marți, la ora 10, la centrul de vaccinare din Tărgu-Jiu, unde avea programare. Pacientul, un om în vârstă de 66 de ani, a prezentat adeverința pe care a primit-o după prima vaccinare, pe care scria că i s-a administrat o doză de vaccin Pfizer, însă, din greșeală, asistenta i-a administrat la rapel o doză de vaccin Moderna. Eroarea a fost sesizată după ce un cadru medical a a făcut stocul de doze și a observat lipsa unui vaccin Moderna.
Pacientul a rămas sub supravegherea medicilor și nu a manifestat reacții adverse, motiv pentru care a fost lăsat să plece acasă.
„Din datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj reiese faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat s-a prezentat la un centru de vaccinare din cadrul Stadionului Municipal Târgu Jiu, în vederea primirii celei de-a doua doze de vaccin Pfizer.
Citeste si: Coronavirus România! Peste 1.000 de cazuri de infectari cu virusul COVID-19
În aceste circumstanțe, având în vedere că ambele tipuri de vaccin au îndeplinit criteriile de siguranță în cadrul procesului de autorizare la nivelul EMA, nu se pune problema un ui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză ”, se arată în informarea transmisă
de CNCAV.
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]
„Desfășurarea actului medical trebuie să se deruleze în strictă concordanță cu instrucțiunile și procedurile elaborate la nivelul CNCAV”
Abele vaccinuri sunt de tip ARN mesager și se bazează pe același tip de antigen, proteina Spike, motiv pentru care nu ar trebui să există efecte secundare.
Citeste si: Persoanele cu diabet se pot vaccina împotriva coronavirusului?! Ce spune Ministerul Sănătății
"Deși situația înregistrată este una singulară la nivel național, CNCAV reamintește că procedurile elaborate pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare trebuie respectate cu maximă rigurozitate pentru asigurarea mediului favorabil și sigur în centrele de vaccinare din România. De asemenea, desfășurarea actului medical trebuie să se deruleze în strictă concordanță cu instrucțiunile
și procedurile elaborate la nivelul CNCAV", potrivit CNCAV.