O avocată din Prahova a murit la spital în timp ce aștepta rezultatul pentru coronavirus

O avocată din Prahova a murit după ce a fost tratată, inițial, ca suspect de coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

O cunoscută avocată din Prahova a murit la spitalul Județean de Urgență, după ce a fost transferată de la Spitalul Orășenesc Sinaia. Femeia a fost ținută în izolator și tratată ca suspect de coronavirus din cauza simptomelor cu care s-a prezentat. Probele pentru test au fost preluate la trei zile după ce s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe, iar rezultatul a fost negativ, conform Observtorul Prahovean.

Avocata Iulia Steriu  a murit la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, după trei zile petrecute în izolare la Spitalul Orășenesc Sinaia. Avea febră, dureri de cap și insuficiență respiratorie, iar cadrele medicale au tratat-o ca fiind suspect de coronavirus. Abia după ce rezultatul pentru coronavirus a ieșit negativ, ea a fost transferată la spitalul din Ploiești, acolo unde a decedat.

Managerul spitalului din Sinaia, Mariana Miu, spune că avocata a fost tratată conform protocolului, în ciuda faptului că era considerată suspectă de coronavirus. „Pacienta a prezentat simptomele unui suspect de covid, motiv pentru care a fost introdusă în izolator și i s-au luat probe pentru testare. Până când au venit rezultatele, pacienta a beneficiat de tratament medical, respectându-se protocolul impus la nivel național. Punem la dispoziție organelor de anchetă toate documentele, nu avem nimic de ascuns”

Citeste si: Cea mai TRISTĂ imagine din timpul pandemiei: polițiștii păzesc cimitirul pentru ca românii să nu-și poată jeli morții

A fost deschisă o anchetă după ce a murit avocata din Prahova

 „Sunt la curent cu acest caz și aștept raportul care va spune exact traseul pacientului decedat la SJU Ploiești. Cauza decesului este o meningoencefalită herpetică, afecțiune foarte gravă care are o rată de deces de aproximativ 95%. Testul Covid 19 este negativ. Pacientul a fost internat inițial la Sinaia, iar dacă nu s-au respectat procedurile, atunci ancheta va fi una de natură penală, pentru moarte suspectă. Voi comunica rezultatul raportului la finalizarea anchetei”, a declarat Bogdan Nica, Directorul DSP Prahova, pentru observatorulph.ro.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate