O capsulă a timpului din 1795 a fost scoasă la suprafaţă. Ce se află în interiorul capsulei

O capsulă a timpului îngropată în 1795 a fost descoperită, joi, în Boston. Capsula fusese îngropată de către revoluţionarii americani Samuel Adams şi Paul Revere, potrivit Mediafax.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereCapsula a fost găsită de câţiva muncitori în piatra de temelie a Casei Guvernului din Massachusetts (Massachusetts State House), fiind îngropată acolo în 1795, anul în care a început construcţia clădirii, potrivit CNN.

În momentul în care au descoperit-o, muncitorii au chemat un expert local de la Muzeul artelor frumoase, care a petrecut cea mai mare parte a zilei de joi încercând să scoată capsula din piatra de temelie.

"Ştim că în interiorul capsulei se află o farfurie a lui Paul Revere, hârtii şi monede din 1600", a declarat secretarul de stat din Massachusetts, William Galvin, care deţine şi şefia comisiei monumentelor istorice. "Ar putea conţine şi alte lucruri, dar nu ştim încă", a adăugat acesta.

Galvin a precizat că săptămâna viitoare vor fi aflate toate componentele capsulei. Pentru moment, se face un examen aprofundat - inclusiv raze X - de către personalul muzeului.

Aceasta nu este prima dată când capsula a fost găsită, susţine Galvin. În 1855, ea a fost dezgropată în timpul unor reparaţii, dar pusă la loc.

Au fost luate atunci măsuri speciale de precauţie pentru protecţia capsulei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate