Stiri

O categorie de romani ramane fara pensie! Lia Olguta Vasilescu schimba drastic legea

Guvernul mai pregateşte o revolutie. Cine nu a cotizat cel putin 10 ani la stat va fi scos din categoria pensionarilor.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A. B.


O categorie de romani ramane fara pensie! Lia Olguta Vasilescu schimba drastic legea
Ministrul muncii spune ca aceasta categorie va fi incadrata intr-o noua forma de ajutor social, iar pentru asta este nevoie de inca o schimbare a legii. Olguta Vasilescu a explicat, duminica seara, la un post de televiziune, ca este nevoie de modificare pentru ca s-a ajuns in situatia in care cineva cu mai putin de 10 ani de munca primeşte aceeaşi pensie cu o persoana care a achitat contributii o perioada mai mare, potrivit stirilekanald.ro.
Ministrul Muncii a adaugat ca pensionarii care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, intre care se numara persoanele care incaseaza pensia minima, vor avea un statut de asistati social, reglementat printr-o legislatie proprie.
 
"Vom scoate din randul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adica cei cu pensia minima. Culmea este ca cei cu pensia minima i-au prins din urma pe foarte multi care au cotizat 15-20 de ani si care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei. Ei vor avea un fel de statut de asistat social si vor fi intr-o legislatie proprie. Pentru acestia, de la 1 iulie, pensia creste la 640 de lei, dar atentie: nicio alta pensie din Romania, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scadea sub 640 de lei”, a mai spus Lia Olguta Vasilescu.
 
Cei aflati in aceasta categorie vor primi lunar 640 de lei de la 1 iulie, iar suma nu va fi majorata odata cu punctul de pensie, ci numai cand statul va considera ca este cazul.
 
„Intr-o parte vor ramane pensionarii care vor creste pe punctul de pensie prognozat sa fie 1.775 de lei pana in anul 2020, iar in partea cealalta nu se va mai creste pe punctul de pensie, ci atunci cand statul va considera ca este necesar sa mareasca aceste indemnizatii minime, vor fi facute cresteri, dar clar nu in acelasi ritm cu cei care au cotizat”, a explicat Lia Olguta Vasilescu.
 

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal Dicon photo

Vedete

Andreea Mantea, “razboi total” cu Mihai Mitoseru la “Se striga darul”: “Fii atent ca daca vorbesti mult, ti se face rau!” Astazi, de la ora 20:00, la Kanal D

O editie speciala incepe astazi, la “Se striga darul”, de la ora 20:00. Andreea Mantea revine in forta la carma emisiunii “Se striga darul” alaturi de partenerul ei, Mihai Mitoseru asa ca aceasta editie se anunta a fi una spectaculoasa.

Titlu secțiune