O companie chineza este interesata de preluarea Oltchim!

Ministerul Economiei a primit o oferta din partea unei companii chineze interesate de preluarea Oltchim, dar deocamdata s-a cerut prelungirea termenului de ofertare, a declarat, luni, Mihai Tudose, ministrul propus pentru portofoliul Economiei, Comertului si Turismului.

Distribuie pe:

Autor: C.I.P

fara descriere"La Ministerul Economiei exista o oferta din partea unei companii chineze interesata de preluarea Oltchim. Deocamdata s-a cerut prelungirea termenului de ofertare. Exista o parte foarte buna ca Oltchim a intrat pe profit operational. Sunt datorii de 700 de milioane de lei, ceea ce este o suma, dar vrem sa transformam aceste datorii in actiuni, sa facem conversia, iar pe baza acestui lucru, fara datorii, ea sa fie bancabila si impreuna cu un investitor vom putea sa rezolvam aceasta situatie", a spus Mihai Tudose, intrebat despre interesul companiilor chineze pentru Oltchim, la audierile in comisiile reunite de specialitate din Parlament.

Acesta a afirmat ca nu crede va avea opozitie din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste conversia datoriilor in actiuni.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate