O elevă din Constanța nu a dat Evaluarea Națională pentru că avea febră! Reacția unei asociații: „MEC a blocat încă o dată dreptul la educaţie”

O elevă din Constanța nu a putut susține astăzi Evaluarea Națională la Limba Română pentru că ar fi avut febra peste 37,2 grade Celsius.

Elevă din Constanța nu a dat Evaluarea Națională pentru că avea febră!
Autor: A.B.G.

In articol:

Elevă din Constanța nu a dat Evaluarea Națională pentru că avea febră!

O elevă din Constanța nu a dat Evaluarea Națională pentru că avea febră! Asociația Elevilor din Contsanța reacționează în acest caz și spune că Ministerul Educației nu a dat directive clare pentru soluționarea unor astfel de cazuri.

Resprezentanții asociației spun că eleva ar fi putut susține proba într-o altă sală.

Citeste si: Evaluarea națională 2020. Cum vor fi corectate lucrările pentru a elimina frauda

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) acuză Ministerul Educaţiei şi Cercetării că blochează dreptul la educaţie.

„O elevă din Constanţa a fost singurul candidat de la Evaluarea Naţională care nu a trecut de triajul epidemiologic, având temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius. Eleva nu era infectată cu COVID-19, dar avea febră din cauza unei infecţii la nivelul tractului digestiv”, a transmis Asociaţia Elevilor din Constanţa printr-un comunicat de presă.

AEC precizează că eleva a vrut să susţină examenul, dar condiţiile impuse de autorităţi au făcut imposibil acest lucru.

Citeste si: Imaginile momentului! Laurențiu Reghecampf și iubita sa, Corina, surprinși în ipostaze tandre. Nu se mai ascund- bzi.ro

„Fără a ţine cont de decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi recomandarea Avocatul Poporului prin care condiţia unei temperaturi maxime să fie eliminată, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a blocat încă o dată dreptul la educaţie. Unde raţiunea legii încetează, încetează şi aplicarea ei. Proba scrisă la limba şi literatura română putea fi susţinută de către elevă într-o sală separată, pentru a fi eliminat orice risc posibil, dar accesul la examen a fost interzis prin impunerea unor condiţii ce nu au la bază vreo certitudine medicală”, a mai precizat AEC.

O elevă din Constanța nu a dat Evaluarea Națională pentru că avea febră! Prima reacție a unei asociații de elevi 

Elevii constănţeni susţin că este momentul realizării unei reforme reale în domeniul educaţiei.

Citeste si: Evaluarea Natională. Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie: „În cazul copiilor cu temperatura peste 37,3 grade...”

“Necesitatea susţinerii examenelor naţionale este incontestabilă, din lipsa unui sistem de notare unitar, pentru a se ţine cont de principiul egalităţii de şanse şi pentru ca admiterea în

ciclul liceal şi trecerea în sistemul universitar să nu fie una inechitabilă. Acum, mai mult ca niciodată, este momentul în care putem vorbi de o reformă reală a educaţiei, pentru că am văzut gravitatea problemelor. Un sistem educaţional care, pe lângă elevii cu capacităţi academice, să livreze cetăţeni corecţi, responsabili şi bine informaţi. După o perioadă de criză în care sute de mii de elevii nu au beneficiat de dreptul la educaţie, examenul final susţinut de către autorităţi a fost picat”, a mai transmis Asociaţia Elevilor din Constanţa, potrivit News.ro.

Citeste si: Ministerul Educaţiei: „6.7% dintre candidaţii înscrişi la Evaluarea Naţională nu s-au prezentat”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis că pe lângă eleva respectivă alţi doi candidaţi aflaţi în izolare la domiliciu nu au susţinut examenul.

Toţi trei vor putea susţine Evaluarea Naţională pe data de 29 iunie.

“Un candidat de la Şcoala Gimnazială nr. 29 Mihai Viteazul Constanţa a avut temperatura peste maximul admis. De asemenea, doi candidaţi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Castelu, respectiv Şcoala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, se află în izolare, la domiciliu. Cei trei elevi vor susţine examenul în etapa specială din data de 29 iunie. Nu s-au înregistrat alte incidente”, a afirmat IŞJ Constanţa.

Potrivit MInisterului Educaţiei Naţionale, la proba scrisă de Limbă şi literatură română au fost prezenţi 161.038 de candidaţi, iar 11.490 (6.7%) de candidaţi nu s-au prezentat la examen.

”Dintre aceştia, 166 de candidaţi se află în izolare, iar alţi 18 sunt spitalizaţi sau carantinaţi”, a transmis, luni, Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani, arestat preventiv pentru 30 de zile. Victima sa este internată la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, cu şanse minime de...

Monica Anisie, noi informații despre Evaluarea Națională: "În cazul copiilor cu temperatura peste 37,3 grade, vor fi făcute trei măsurători"

Subiecte şi barem Română Evaluare Naţională 2020 EDU.ro

Iată ce spune Anamaria Prodan, după ce a fost acuzată de infidelitate! „Mereu m-am întors acasă”

Alertă! Un cunoscut DEPUTAT a MURIT după ce a fost înjunghiat în biserică

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

EXCLUSIV Primele poze cu Reghecampf și noua iubită. Cum arată viitoarea mamă a copilului antrenorului

Ana Muntean, „amanta lui Ciprian Marica”, dezvăluiri inedite despre relația cu fostul fotbalist: „Nu am niciun fel de regret”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies