O femeie cu COVID-19 care s-a externat la cerere: ”Veneau valuri de pacienți care aveau nevoie de oxigen”

Externările la cerere ale pacienţilor asimptomatici, diagnosticaţi cu noul coronavirus, au devenit un fapt după decizia Curții Constituționale.

Autor: C.L.

In articol:

Externări la cerere ale pacienţilor asimptomatic- 3.000 de pacienţi pozitivi COVID-19 s-au externat ”pe semnătură” de pe 25 iunie din spitalele din toată ţara.  

O pacientă din Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, internată cu copilului ei de doi ani, după infectarea cu noul coronavirus, a solicitat externarea la 10 zile, așa cum îi permite legea.

Citeste si: Deputații au adoptat legea carantinei și izolării. În ce condiții vor fi internați pacienții. Proiectul de lege merge la Senat, care este for decizional

Citeste si: Vila în care VIP-urile petreceau cu escorte de lux a fost închisă de mascați. Afacerea „Mon Amour” era condusă de părinții unui polițist dat afară din sistem...- bzi.ro

”La mine a fost mult mai simplu, eu am fost asimptomatică. Eu am fost internată împreună cu copilul. La copil au fost ceva probleme, a avut febră foarte mare. Iniţial au fost şi vărsături, dar după aplicarea tratamentului situaţia s-a remediat mult.

Pe zi ce trecea foarte multă lume venea şi se interna, au venit valuri de pacienţi, care mulţi dintre ei aveau nevoie de aparate, aveau nevoie de oxigen şi atunci s-a instalat şi panica.

Ne şi speriasem la un moment dat”, a povestit pacienta într-un interviu pentru Digi 24

Citeste si: Managerul spitalului Colentina care s-a infectat cu coronavirus este cel mai sărac medic din România! Remus Mihalcea nu are nici un bun pe numele său!

Mărturia unei femei infectate cu noul coronavirus, care s-a externat la cerere:”O să stăm izolați la domiciliu”

Femeia, care este încă pozitivă, a explicat motivul pentru care a decis să se externeze la cerere după 10 zile de spitalizare. ”Doamna doctor mi-a dat posibilitatea să mai rămân, dar am ales să plec din cauza copilului, pentru că efectiv nu mai reuşeam să-l mai controlez. Era o boxă de doi metri pătraţi şi era foarte greu, foarte greu să ţii un copilaş de doi ani închis într-o boxă.

Dar o să stau izolată. În cazul în care o să mai apară simptome o să sun din nou la ambulanţă şi o să mă internez, cu siguranţă”, a povestit femeia.

Citeste si: Șeful Comisiei ATI, avertisment fără precedent: "Situația poate deveni dramatică"

Aceasta a precizat că este responsabilă, că este izolată în casă alături de copilașul ei de doi ani. ”În niciun caz nu o să ne vizităm părinţii prea curând. La noi rezultatele au fost pozitive. O să stăm o perioadă izolaţi la domiciliu şi apoi o să iau un concediu de odihnă, tot acasă să stăm, pentru că ne e foarte frică. Am rude, am prieteni care mă ajută cu cumpărăturile, mi le lasă la uşă”, a mai povestit pacienta externată de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, după 10 zile de spitalizare, deși ultimul test COVID-19 a ieșit tot pozitiv.

Foto: pixabay

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies