O femeie diagnosticată cu Covid-19 nu s-a vindecat nici după 6 luni. În fiecare săptămână are alte simptome. „Simt că sunt într-un film de groază”

Monique Jackson, din Marea Britanie, s-a îmbonăvit de coronavirus la începutul pandemiei. După jumătate de an, tânăra încă experimentează simptome ale bolii.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Femeia care nu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni
O femeie nu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni


In articol:

Monique Jackson a fost diagnosticată cu Covid-19 în luna martie. După aproape 6 luni de la infectare, tânăra nu se simte mai bine. Ea a ținut un jurnal ilustrat cu simptomele pe care le-a avut, în toată această perioadă.

Deși părea că suferă de o formă ușoară a coronavirusului, simptomele bolii nu au dispărut nici până acum. Monique este în a 24-a săptămână în care se luptă cu noul virus. Ea încearcă să înțeleagă ce se întâmplă cu corpul ei, potrivit BBC NEWS.

Citeste si: VIDEO. Scandal total! Abi Talent și Dorian Popa făcuți praf de un rapper

Citeste si: Adelina Pestrițu a fost infectată cu coronavirus! Vedeta a izbucnit în lacrimi

Citeste si: Adevărul despre escortele pe care Cristian Comănici le-a adus la hotel! A fost o strategie pentru a-l apăra pe George?

Monique era o persoană foarte activă, înainte să contracteze noul virus. În vremuri normale, tânăra practică boxul thailandez și jiu-jitsu și face ciclism 20 de kilometri pe zi, până la și de la locul de muncă, o galerie de artă din centrul Londrei.

Însă ultimele luni i-au schimbat total viața. Acum ea are un post-it pe peretele dormitorului care îi amintește să economisească suficientă energie pentru a se spăla pe dinți.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

„Nu sunt o persoană leneșă”, spune ea. Monique a mărturisit că sunt zile în care reușește doar să coboare niște scări.

Tânăra a ținut un jurnal ilustrat al simptomelor pe care le are și caută răspunsuri pentru starea ei.

Cum s-a îmbolnăvit Monique

Femeia s-a îmbolnăvit în același timp cu o prietenă, după ce au făcut împreună o călătorie cu trenul. Dacă la început, simptomele lor erau similare, ulterior cele două prietene nu au mai avut nimic în comun.

În a doua săptămână de boală nu a mai putut să respire și a ajuns la urgențe. Nu a testată atunci, pentru că în Marea Britanie nu erau suficiente teste. Ulterior a primit și confirmarea.

Ce simptome a avut britanica

Femeia care nu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni
Jurnalul de ilustrații cu simptomele Covid-19

Monique a dezvăluit că a trecut prin tot felul de stări. La început era atât de obosită încât nici mesaje de pe telefon nu putea să trimită, apoi au apărut alte simptome din ce în ce mai grave.

Simțea arsuri și dureri atroce în piept. „Credeam că o să fac infarct”, spune ea. Ulterior a avut și simptomele unei infecții urinare.

O prietenă a britanicei i-a spus că persoanele de culoare sunt mai vulnerabile. „Am simțit că sunt într-un film de groază, în care toate persoanele de culoare mor”, spune Monique, care este mulatră.

Simptomele care treceau erau înlocuite de altele noi

Femeia care nu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni
Jurnalul de ilustrații cu simptomele Covid-19

Odată cu trecerea săptămânilor, unele simptome practic schimbate cu altele, din ce în ce mai bizare. O durere de gât a fost însoțită de o senzație ciudată la ureche, apoi mâinile i s-au învinețit. A avut erupții ciudate pe tot corpul și de multe ori se trezea din somn cu dureri puternice în diferite părți ale trupului.

Sunt șase luni de când Monique se luptă cu coronavirusul. Ea se află în căutare de tratament. Deși se află în izolare de multe săptămâni, tânăra își păstrează optimismul, iar jurnalul cu ilustrații de pe contul ei de Instagram îi dă putere să meargă mai departe.

Femeia care nu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni
Jurnalul de ilustrații cu simptomele Covid-19

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

VIDEO. Scandal total! Abi Talent și Dorian Popa făcuți praf de un rapper

Bianca Comănici, revedere emoționantă cu mama ei la mare: „Cea mai mare bucurie!”

Cum arată soțul celebrei Andreea Esca după ce s-a vindecat de COVID-19!

O gravidă a avut parte de șocul vieții când s-a externat de la Maternitatea Ploiești! Ce sumă era pe factură

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies