O femeie din Italia se află în spital, deși a fost unul dintre primii pacienți infectați cu coronavirus: „Sunt închisă în izolare de atât de multe zile, că nici nu le mai număr”

O femeie din italia, unul dintre primii pacienți infectați cu coronavirus, a lansat un apel către cei din jur.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere


In articol:

O femeie din Italia în vârstă de 43 de ani, unul dintre primii pacienți infectați cu coronavirus, a lansat un apel către cetățeni. Internată în spital de mai multe zile, pacienta a povestit cum se simte și a îndemnat pe toată lumea să rămână în case, pentru a nu se îmbolnăvi, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

„Sunt dr. De Rossa, medic veterinar în provincia Avellino, unul dintre primele cazuri din Ariano Irpino pozitive la COVID-19 sau coronavirus.

Sunt închisă în izolare, într-o cameră de spital, de atât de multe zile, că nici nu le mai număr. Nu pot deschide fereastra, nu pot intra în contact cu nimeni decât de două ori pe zi: unul cu medicii, pentru verificarea zilnică a parametrilor mei, altul când îmi aduc prânzul și cina, care îmi sunt lăsate într-un cărucior în fața ușii, și față de care trebuie să păstrez distanța de câțiva metri.

Coronavirusul mi-a provocat o pneumonie bilaterală insterstițială foarte urâtă, cu insuficiență respiratorie gravă.

Eu sunt o femeie de 43 de ani, care înaintea acestui episod se bucura de o sănătate foarte bună. Dintr-odată m-am trezit legată la acest ventilator, luptând cu moartea și cu COVID-19.

Încă nu toată lumea, poate foarte puțină, a înțeles cu adevărat cu ce ne confruntăm. Nu știu dacă din ignoranță, nu știu din ce cauză, poate oamenii nu sunt încă suficient de speriați. Am vrut ca mulți dintre voi să mă vedeți, ca să reușiți să vedeți în ochii mei, în corpul meu, suferința pe care trebuie să o înfrunți pentru a lupta cu acest virus. Mulți nu înțeleg de ce încă simțul responsabilității, simțul civic, bunul simț sunt egale cu zero.

fara descriere

S-au făcut greșeli, dar să începem cu noi. Câți dintre noi nu am respectat decretele? Câți dintre noi, știind bine că trebuie să ne autoizolăm și să stăm în carantină, nu s-au simțit obligați să facă asta și s-au pus astfel în pericol și continuă să o facă, pe ei, pe apropiații lor și pe mine, care sunt aici din cauza atitudinii unei astfel de persoane.

Fiecare trebuie să-și facă partea, e inutil să ne luăm de instituții, dacă apoi noi, știind că putem fi purtători ai acestui virus, continuăm liniștiți să mergem la serviciu și la cumpărături!”, a spus femeia, conform Digi24.

Femeia care s-a vindecat de coronavirus a povestit ce simțea în organism atunci când era infectată

Bridget Wilkins a mers în Australia, la nunta unei prietene. În drum spre destinație, aceasta a trebuit să schimbe avionul în Singapore. Pe aeroportul din Bribane, Bridget Wilkins a fost testată și trimisă de urgență la spital. După câteva ore, rezultatele au venit, iar Bridget a fost confirmată cu coronavirus. Tânăra, în vârstă de 29 de ani, a vorbit fără rețineri despre ce simți atunci când ești infectat cu acest virus și i-a îndemnat pe oameni să nu se panicheze.

„Nu am simțit nimic ieșit din comun: dureri de cap, oboseală, durere în gât. Dacă nu aș fi făcut testul, aș fi crezut că simt efectele diferenței de fus orar. E multă panică și multă isterie din cauza coronavirusului. Este bine că se vorește despre asta, e un lucru serios, mai ales pentru persoanele în vârstă sau care au alte afecțiuni. Dar cred că trebuie să ne calmăm, pentru că în majoritatea cazurilor e doar o răceală mai lungă de care putem să scăpăm”, a povestit Bridget.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate