O femeie gravida in noua luni a murit in maternitate! Nici pruncul nu a putut fi salvat

O mama in varsta de 37 de ani, din comuna Bolotesti, a murit vineri seara pe patul spitalului Judetean din Focsani in timp ce incerca sa aduca pe lume al patrulea copil.

Distribuie pe:

Tragicul eveniment s-a produs la doar cateva ore dupa ce femeia, cu o sarcina la termen, s-a internat in sectia de ginecologie pentru a fi asistata in timpul travaliului.

Oficialii unitatii spitalicesti spun ca totul s-a intamplat la scurt timp dupa ce pacienta a fost consultata de medicul de garda, dr. Ioan Placinta, si a fost dusa in sala de travaliu unde urma sa nasca. Medicii au constatat insa ca pacienta nu a fost urmarita pe parcursul sarcinii, iar in ultimii ani a fost supusa mai multor intreruperi de sarcina, respectiv sapte, potrivit medicilor care au intomit un raport al cazului.

“Dupa ce a fost dusa in sala de travaliu, pacienta a inceput sa se simta rau. A fost chemat si medicul de garda din sectia de terapie intensiva si s-au facut manevre de resuscitare. Medicii nu au putut sa o salveze. Trupul femeii a fost dus la Serviciul de Medicina Legala unde urmeaza sa se stabileasca cauza decesului. Se va intruni si o comisie formata din reprezentantii Colegiului Medicilor si Directiei de Sanatate Publica pentru a analiza ceea ce s-a intamplat de la internare pana la deces”,
au declarant oficialii Spitalului Judetean pentru Ziarul de Vrancea.

Nici bebelusul femeii nu a putut fi salvat. Doctorii banuiesc sa femeia ar fi suferit un embolism amniotic, iar lichidul amniotic a ajuns in plamani. Embolia cu lichid amniotic poate surveni in timpul travaliului, iar simptomele principale sunt starea de soc, precedata sau insotita de dispnee, tuse, cianoza, agitatie, anxietate, greturi, varsaturi, frisoane, uneori edem pulmonar, coma.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate