O fetiță de 2 ani și 3 luni din Neamț, umilită și maltrată de îngrijitoarea de la creșă:„Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate!“

Un nou caz de abuz s-a petrecut la o creșă din Piatra Neamț.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

fara descriere

Un nou caz de abuz s-a petrecut la o creșă din Piatra Neamț. O fetiță a fost supusă de rele tratamente de femeia care ar fi trebuit să aibă grijă de ea.
Părinții copilei au publicat o înregistrare audio în care fetița de 2 ani și 3 luni plânge și pare că este lovită de îngrijitoarea de la creșă.
Potrivit adevarul.ro, părinţii fetiţei au declarat, în plângerea formulată la Poliţie, că au observat că se întâmplă ceva ciudat cu copilul lor şi atunci i-au pus un dispozitiv de înregistrare. Pe înregistrări se pot auzi expresii ca: ”Stai pe oliţă, că-ţi sucesc capul la spate”, ”Dă să te schimb, că te-a adus mă-ta nespălată, c…ă la fund, nesimţito!”.

Presa locală a preluat înregistrarea publicată pe net de părinți, iar de acolo s-a sesizat și Poliția.

Înainte de a depune plangerea la Poliție, părinții fetei au mers la creșă și au stat la o discuție cu educatoarele. Acestea au recunoscut că ele sunt pe înregistrare și că le pare rău.

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamţ (de care ţine creşa) i-a desfăcut contractul de muncă al îngrijitoarei în cauză în aceeaşi zi (luni, 4 noiembrie) în care a primit dovada relelor tratamente aplicate copilului.
A fost sesizată Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. În termen de 24 de ore am anunţat DGASPC-ul care va confirma sau infirma abuzul. Au fost retransmise către toţi angajaţii creşelor informări cu privire la codul de conduită etică. Instituţia noastră nu tolerează nicio formă de maltratare a persoanei în general şi a copilului în special”, a declarat Anca Berea, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială Piatra Neamţ.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate