O fetita de sase ani a murit in curtea gradinitei

O fetiţă în vârstă de 6 ani din comuna Tătăranu, judeţul Vrancea, a murit în curtea grădiniţei la care era înscrisă. Copilul voia să meargă la toaletă, însă în timp ce traversa curtea unităţii de învăţământ s-a prăbuşit la pământ şi a murit pe loc. Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a o salva, relatează presa locală.

Distribuie pe:

fara descriereViceprimarul comunei Tătăranu, Dumitru Bălan, a povestit că fetiţa ar fi avut probleme de sănătate mai vechi, iar înainte de a deceda ar fi acuzat dureri de cap şi de burtă

kalooga_36441" Ştiu că acest copil trebuia să fie la clasa pregătitoare, însă părinţii nu au dat-o, pentru că avea probleme neurologice, avea probleme de sănătate şi au vrut să-l ţină lângă casă pentru a putea interveni. Dacă ar fi mers la clasa zero, trebuia să meargă la o altă şcoală, la distanţă, şi de aceea au lăsat-o la grădiniţă. Părinţii au insistat să rămână aici. Acuza dureri de cap şi de burtă şi a decedat în braţele educatoarei, care este în stare de şoc. I s-a făcut rău pur şi simplu", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX vicepriimarul comunei Tătătaru, Dumitru Bălan.

La rândul său, educatoarea în grija căreia se afla fetiţa a declarat că aceasta avea probleme de sănătate, iar în urmă cu câteva luni ar mai fi făcut o criză în urma căreia a ajuns la spital.

"După o perioadă a activităţii noastre, i-am aşezat în rând, am ieşit în curte la toaletă, pe alee spre toaletă, am aşezat copiii să facă pipi pe frunziş să nu-i bag pe toţi la toaletă că nu am femeie de serviciu, nu am îngrijitoare, eu le dau pantalonaşii jos, eu îi ridic. Ea (n.r. - fetiţa de şase ani, care a murit) acuza dureri de burtică, am luat-o de mânuţă, i-am lăsat pantalonii jos să facă pipi. Ea a pus capul pe mine, m-a luat în braţe, s-a înnegrit, am luat-o în braţe, am ieşit pe şosea, pe alee, şi am strigat după ajutor, a chemat cineva ambulanţa şi asta s-a întâmplat. Sunt pur şi simplu distrusă", a declarat educatoarea Rădiţa Mereuţă.

Salvarea ajunsă la faţa locului în circa zece minute nu a mai putut interveni pentru salvarea copilului, care decedase.

"Era un copil, o minune, era bolnavă, avea probleme neurologice, era înscrisă la grupa 0, dar pentru că se ducea la controale, la doctori, nu s-a putut duce la grupa 0, mama m-a rugat să o primesc să socializeze cu copiii. Dacă-mi reproşez ceva este că nu am avut tăria să-i zic că nu o primesc pentru că o criză a făcut şi în vară cu mama care a oprit o maşină de pe şosea şi a dus-o la spital şi a salvat-o. A murit un copil, iar eu sunt efectiv distrusă",, a mai declarat, după incident, educatoarea Rădiţa Mereuţă.

Cadrul didactic a adăugat că fetiţa făcea un tratament neurologic foarte scump pe care mama i-l administra înainte de a merge la grădiniţă.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, deşi nu sunt indicii că moartea copilului s-ar fi produs în condiţii suspecte.

"Colegii mei au fost sesizaţi că în comuna Tătăranu a decedat un copil de şase ani. În urma cercetărilor, nu au fost găsite urme de violenţă, şi nici nu au fost identificate urme de violenţă pe corpul fetiţei. În continuare facem cercetări", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea ar putea demara o anchetă având în vedere că fetiţa de şase ani nu era înscrisă la grădiniţă, ci educatoarea a primit copilul la insistenţele mamei pentru a socializa cu copiii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate