O fregată canadiană, survolată de un avion de vânătoare rus în Marea Neagră

O fregată canadiană aflată în misiune în Marea Neagră, sub comandamentul NATO, a fost survolată de un avion de vânătoare al forţelor armate ruse, o manevră denunţată luni de Guvernul canadian, relatează AFP.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereAvionul de vânătoare "al forţelor militare ruse care a efectuat cercuri în jurul navei NCSM Toronto nu a reprezentat nicio ameninţare pentru nava canadiană", a subliniat ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson, calificând aceste acte drept "inutil provocatoare" şi "susceptibile să crească tensiunile" în regiune.

Fregata NCSM Toronto a plecat la sfârşitul lunii iulie de pe coasta canadiană a Oceanul Atlantic cu 250 de marinari la bord şi elicoptere de tip Sea King, pentru a se alătura forţelor NATO.

"Participarea NCSM Toronto la măsurile de securizare luate de NATO în Marea Neagră arată că Ottawa este hotărâtă să contribuie la pacea şi securitatea în Europa de Est şi Europa Centrală", a reamintit ministrul canadian al Apărării.

Aceste exerciţii sunt efectuate "din cauza actelor de agresiune militară" a Rusiei şi a "invaziei ruse în Ucrainei", a apreciat Nicholson. Canada şi forţele NATO lansează mesajul că "acţiunile iresponsabile ale Rusiei trebuie să înceteze", a adăugat el.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate