O furtuna de zapada a blocat Canada - VEZI prin ce trec locuitorii de doua zile

O furtună de zăpadă a afectat centrul şi estul Canadei duminică, perturbând traficul aerian şi legăturile între Ontario şi zona coastelor atlantice, relatează AFP.

Distribuie pe:

fara descriere

fara descriere

fara descriere

Ninsorile, care au început sâmbătă, în regiunile Toronto şi Ottawa (la sud de Ontario), au ajuns la Québec şi în provinciile de la coasta atlantică, până la Terra Nova. În buletinul de alertare, Environnement Canada a anunţat duminică faptul că ninsori însoţite de rafale de vânt puternice au condus la depunerea unui strat de zăpadă de până la 35 de centimetri până la prânz.

La Québec, compania electrică Hydro Québec a anunţat că un număr de câteva sute de clienţi au rămas fără curent duminică, la ora 21.00 GMT (23.00, ora României).

Ninsorile s-au oprit la miezul nopţii de duminică spre luni în majoritatea provinciilor din est, potrivit serviciilor meteorologice canadiene.

Traficul aerian a fost perturbat grav, sute de zboruri fiind anulate pe principalele aeroporturi de la Toronto, Ottawa, Montréal şi Halifax, au anunţat serviciile aeroportuare. Potrivit site-ului aeroportului Trudeau de la Montréal, majoritatea zborurilor către estul Canadei sunt anulate, iar aproape toate zborurile afişează întârzieri importante atât la plecare, cât şi la sosire.

Drumuri au fost parţial blocate, din cauza troienelor sau unor accidente, iar poliţia a anunţat mai multe ciocniri de vehicule în lanţ, cu zeci de răniţi.

fara descriere

Autor: Lia Incicas

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate