O gravidă care a fost infectată cu COVID a născut un bebeluş cu anticorpi

O femeie din Singapore a fost infectată cu noul coronavirus pe timpul sarcinii, iar acum a născut un copil cu anticorpi la virus.

foto
Autor: Elena Popescu

In articol:

O femeie din Singapore a fost infectată cu noul coronavirus pe timpul sarcinii, iar acum a născut un copil cu anticorpi la virus, transmite Reuters.

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

O gravidă din Singapore s-a infectat cu noul coronavirus, iar acum a născut un bebeluş cu anticorpi COVID. Bebeluşul a venit pe lume infectat cu virusul ucigaş, dar are anticorpi dezvoltaţi de organism.

”Doctorii mei cred că am transferat anticorpii Covid-19 către el în timpul sarcinii”, a spus Celine Ng-Chan, mama bebeluşului.

Citeste si: Virusul ucigaș a mai făcut o victimă. O fetiță de patru luni din Mureș s-a stins din viață

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Mama copilului a avut o formă uşoară a virusului şi a fost externată din spital după două săptămâni și jumătate.

Organizaţia Mondială a Sănătății nu poate spune cu exactitate dacă o gravidă infectată cu noul coronavirus poate transmite virusul bebeluşului, înainte sau după naştere. Până în prezent nu s-au găsit virusuri active în mostre de lichid amniotic sau în laptele matern.

Citeste si: Coronavirus România. Un bebeluș de numai 4 luni a murit din cauza Covid-19. Ce spun medicii

foto
Foto ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Numărul de naşteri în pandemie

India de află pe primul loc la numărul de naşteri în pandemie, urmată de China şi Nigeria.

"Țările cu cel mai mare număr de viitoare nașteri în cele 9 luni de la declararea pandemiei sunt următoarele: India (20,1 milioane), China (13,5 milioane), Nigeria (6,4 milioane), Pakistan (5 milioane) și Indonezia (4 milioane).

Majoritatea acestor țări au înregistrat rate ridicate ale mortalității neonatale chiar și anterior pandemiei, existând posibilitatea ca nivelurile respective să crească în contextul COVID-19.

Pentru România, estimările sunt de peste 153.000 de nașteri în cele 9 luni de la declararea pandemiei, numărul total de nașteri estimate în 2020 fiind de aproape 184.000.", informează UNICEF.

Măsuri de protecţie pentru femeile gravide în pandemie

Nu se ştie încă dacă virusul COVID se transmite de mamă la făt, dar viitoarele mămici trebuie să fie precaute şi să nu se expună în locuri aglomerate. UNICEF a întocmit o serie de sfaturi bune de urmat pentru o gravidă în pandemie.

"Să adopte măsuri de precauție pentru a se proteja de expunerea la virus, să se monitorizeze îndeaproape pentru a depista eventuale simptome specifice infectării cu COVID-19 și să ceară sfaturi din partea cadrelor medicale de la cea mai apropiată unitate medicală în cazul în care au temeri sau prezintă simptome;
Să urmeze aceleași reguli preventive ca toți ceilalți: să mențină distanțarea socială, să evite aglomerația și să folosească serviciile medicale online;
Să apeleze la asistență medicală din timp dacă locuiesc în zone afectate de infecție sau cu risc de infecție și au febră, tuse sau dificultăți de respirație;
Să continue să-și alăpteze bebelușul chiar dacă sunt infectate cu noul virus sau suspecte de a fi infectate, deoarece virusul nu a fost găsit în laptele matern. Mamele cu COVID-19 ar trebui să poarte mască atunci când alăptează; să se spele pe mâini înainte și după ce vin în contact cu bebelușul; și să curețe și dezinfecteze în mod regulat suprafețele;
Să continue să își țină pe piept bebelușul și să asigure îngrijirea piele pe piele;
Să își întrebe moașa sau medicul care este locul în care vor putea naște în condiții de siguranță și să aibă un plan de naștere pe care să îl urmeze pentru a reduce starea de anxietate și a se asigura că ajung la locul respectiv în timp util;
Să continue să beneficieze de suport medical, incluzând imunizările de rutină, după naștere.", potrivit UNICEF.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Oana Roman a reușit să treacă peste depresie. Vedeta a făcut terapie: ”Altfel nu se poate”

Carmen Tănase trage un semnal de alarmă. Actrița a vorbit despre situația artiștilor în pandemie: ”Sunt foarte mulți artiști care nu mai au ce mânca”

Directorul Institutului Matei Balş, despre situația actuală din România. Adrian Streinu-Cercel: ”Este total scăpată de sub control”

Horoscop Zilnic Luni 8 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie atenți, Leii vor fi dați peste cap

Lucrurile pot scăpa de sub CONTROL! Valeriu Gheorghiță, avertisment cumplit: Deja vedem ce se întâmplă

Nu combinați brânza cu aceste medicamente! Vă poate crește tensiunea arterială până la moarte! Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează

Suma colosală care a fost pusă pe masă pentru interviul cu Meghan Markle și Prințul Harry

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies