O lecţie de viaţă primită de la un om al străzii: „Am lăsat privirea in jos si „m-am simţit” cel mai prost om de pe pământ”

Povestea adevărată care poate fi o lecţie pentru fiecare dintre noi.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Un tânăr a publicat pe Facebook o întâmplare personală care l-a ajutat să înţeleagă o lecţie de viaşă importantă. Textul scris de el a fost distribuit de mii şi a primit peste 12 mii de reacţii şi comentarii din partea internauţilor. Deşi totul s-a petrecut în 2016, tânărul a redistribuit postarea recent pentru a aminti tuturor cât de repede judecăm şi catalogăm oamenii din jurul nostru, fără a şti nimic despre ei sau despre vieţile lor. 
 
„Las toată lumea să se urce in tramvai,că naa,aşa sunt eu mai bun,imi fixez privirea intr-un punct fix pentru a nu atrage privirile şi pentru a evita un posibil conflict şi mă poziţionez in singurul cm pătrat liber din celebrul 41.. Simt un parfum care este specific canalelor,îl văd pe acest individ şi am inceput să imi pierd controlul( mi-am încordat maxilarul şi am început să scrâşnesc din dinti) şi am zis că la prima il dau jos fiindcă plătesc sa merg în condiţii modeste, nu infecte. Trec peste,îmi pun fularul la gură şi număram secundele până când o să cobor. Dintr-o dată, privirea îmi pică pe cratima care desparte "cunoscut" de "o" şi am rămas prost (chiar dacă uneori sunt). Fiind un tip timid,l-am abordat pe acest tip, l-am intrebat ce scrie şi mi-a înmânat caietul in care am văzut mai multe cratime decât am văzut in ultimii 2 ani pe Facebook şi cuvintele "doar","decât" si"pe care" folosite ca un mare lingvist român.
 
Băiatul din imagine işi scria un jurnal si ce mi-a făcut ochii să se umezească a fost partea în care el o cunoaste pe Jasmine in canalul de la Gara de Nord.Inainte sa cobor am vrut să îi dau cei 17 lei pe care îi mai aveam in buzunar dar mi-a zis cu o faţă blândă: mai am 3 lei şi îmi ajung de pâine.
Am lăsat privirea in jos si "m-am simţit" cel mai prost om de pe pământ. 
 
Cred ca oricine poate invăţa in orice condiţie si orice poate fi om de omenie(cum spune al meu bunic)... Nu mai am nimic de adăugat!”,a scris Radu Enăşel pe pagina lui de Facebook. 
 
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Andreea Mantea s-a întors în România!

Hannelore a aşteptat să se termine emisiunea să facă ceea ce-şi dorea! Nu se gandeau prea mulţi la asta!

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Horoscop Zilnic Miercuri 20 Ianuarie 2021: Scorpionii sunt loviți de noroc

RAED ARAFAT, anunț pentru toți românii care se vaccinează! Vestea dată de șeful DSU

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Scandal în PNL! Rareș Bogdan: Am spus purul adevăr. Nu dăm înapoi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies